Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 21 oktober 2011

Grekland går bister vinter tillmötes

Så har då det grekiska parlamentet röstat ja till krispaketet.Nu väntar riktigt tuffa tider för Grekland och de där boende. Som vanligt är det vanligt folk, normal- och låginkomsttagarna som får ta den största smällen. Kan jag anta, eller är det som stundom nämnts att även de välbeställda nu kommer att få bidra.

Jag har förstått, bl. a. via svenska bloggare boende i Grekland, att situationen är synnerligen prekär och vardagen smått oförutsägbar. Det ramlar in beslut om nya skatter som ska betalas med kort varsel. Skatter som inte nödvändigtvis är relaterade till inkomst utan mera verkar tilltagna på en höft.

Tveklöst har mycket varit sjukt i det grekiska samhället under lång tid så nån gång måste rekylen komma och nu slår den till med full kraft.

I media framställs greken ofta som en fifflare, latmask och svartjobbare. Så enkelt är det förstås inte. Det största felet som grekerna gjort har varit att de stött och röstat på politiker som varit både inkompetenta och egotrippade. Sedan har dom fogat sig i det system som uppstått där just svartjobb och skattefusk varit "bärande" beståndsdelar. Alla har fått en del av kakan och ingen har varnat för att Grekland suttit på en tickande bomb.Det politiska etablissemanget har helt enkelt blåst det grekiska folket. Det är i alla fall den bild jag får ihop när jag följt utvecklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar