Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 22 oktober 2011

Olivolja från Kreta


Igår fick vi den första leveransen av Marinas olivolja från Kreta. Upptappad i vacker plåtdunk som du ser på bilden ovan. Ser med spänning och förväntan fram emot att få smaka den.

Oliverna är handplockade med plockarspön på Viannos bergssluttningar på södra Kreta. Närmare genuin olivolja går inte att komma. Det känns smått högtidligt att vara en av de första beställarna av denna läckerhet. Lång bort men ändå närodlat känns det som.

4 kommentarer:

 1. Härligt! Ser fram emot en smakrapport.

  SvaraRadera
 2. Kom den fram på ett dygn?
  Det gick snabbt!
  Ojj, vad jag är nervös nu.
  Berätta gärna vad D tycker. Ni är ju några av mina "pilotprojektkunder".

  BTW Dunken är gjord av återvunnen metall och nån tysk testare påstår att olivolja behåller nyttigheter och smak bättre i metalldunken än i glasflaska.
  Skall hitta länkar och göra ett inlägg om det i min blogg så småningom.

  Smaklig måltid!

  SvaraRadera
 3. spännande... jag hoppas min leverans kommer snart...

  SvaraRadera
 4. Marina pa Kreta: Vi köper hundmat och kattsand från Foderbilen som via Posten levererar hem till bostaden. Posten såg igår när dom skulle köra ut detta att jag hade ytterligare ett paket (din olivolja) och tog med den i samma leverans. Därför gick det ovanligt fort.

  SvaraRadera