Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 13 oktober 2011

Trädfällning fortsätter

Nu har vi sett över alla träd på och i anslutning till tomten som kan utgöra en potentiell fara vid kommande stormar och när vinterns tunga snö kommer. Vi fäller alla dessa träd. Tråkigt förstås att fälla träd med mansåldrar på nacken men vi sätter säkerheten främst.Nästa träd till fällning är denna vackra björk. Den har en djup med stammen längsgående spricka och kommer inte att klara en vinter till. Den får i stället bli härlig björkved som hjälper oss att mildra vinterns kyla.
När jag tar det här kortet så formulerar min hjärna "Wuthering Heights" av Emily Brontë. Det finns alltså små brottstycken kvar från tidigt 70-tal när jag läste Engelska i Uppsala. Att sedan den romanen inte hade nåt att göra med trädfällning är en helt annan sak.
Så där, då är björken till marken fallen. Nu återstår frågan vad vi ska göra med stubben.

4 kommentarer:

 1. Inget ont som inte har något gott med sig :)

  SvaraRadera
 2. Bra gjort ! Jag gjorde likadant för 15 âr sedan dâ jag pâpekade risken för grannen, som hade en 100 ârigt kastanjeträd 10 m frân muren pâ en gârd pâ 30m2...!Efter en mânads betänketid sâgade de ner jätteträdet. Följande âr blev det en megastorm och gamla träd bröts som tändstickor i skogen. Grannens andra träd föll ner över en rad garage, rakt igenom garagetaken och stommarna. Hela staden sâg ut att ha drabbats av ett meteornedslag med hâl i gatorna....
  Otroligt ! Men vi i huset var glada för ingen hade drabbats.
  Säkerhet is a Must när man har hus och trâd-gârd ! Vem vet om inte Megastormar kan hitta upp till Norrland nân gâng....
  Huvale !
  G-mor

  SvaraRadera
 3. G-mor:Megastormar.Ja, men inte i Närke då.

  SvaraRadera