Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 17 oktober 2011

Tuffa tider stundar för idrottsAB

Polismyndigheten i Stockholms län har fastslagit att idrottsklubbar med aktiebolag ska betala för polisbevakning.AIK Fotboll och Ishockey, Djurgården Fotboll och Ishockey och Hammarby Fotboll och Bandy är väl först ute att rasa över detta beslut kan jag anta.

Själv är jag något kluven i frågan.Tyckte tidigare att det inte var mera än rätt att klubbar får betala för sina fans beteende. Men, vart efter tiden gått så har jag blivit mera ambivalent. Om ett fotbollsderby AIK - Djurgården ska kosta upp emot 1 miljon kronor för polisbevakning så får detta förstås konsekvenser. Vilka? Ja, det skulle förstås innebära dyrare biljettpriser och därmed färre åskådare?
Vad innebär detta i förlängningen för all arenaidrott?
Vad innebär detta i andra sammanhang om Polisen kan börja ta betalt för att utföra sin uppgift i samhället?

3 kommentarer:

 1. Jag är också kluven i frågan. Blir det inte dubbel debitering på poliserna? "Samhället" betalar väl för polisiära insatser? Om även arrangörerna ska betala för dessa insatser. Hur blir det då? Är inte det minsta insatt i hur det fungerar men det låter lite som kaka på kaka. Vart kommer gränsen dras? Avgift vid idrottsarrangemang. Vid alla arrangemang eller endast vid enstaka matcher i fotboll och hockey? Blir dyrt med SM och VM kan jag tro.Förklara gärna för en som ingenting begriper. :-)

  SvaraRadera
 2. Visst är det tragiskt att frågan ens ska behöva tas upp!

  SvaraRadera
 3. Älgeva: Det ska visst gälla föreningar som bildat AB och betraktas som vinstdrivande. Men vem vet var gränsen går när bollen kommit i rullning.

  Marina: Tyvärr alltför många "fans" som går på matcher för att stilla sitt eget uppmärksamhetsbehov och slåss med motståndarfans.

  SvaraRadera