Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 29 oktober 2011

Utmaning för äldrevården

77-åriga Gunnel har hamnat i fängelse så här på ålderns höst, dömd till 9 månader för grov misshandel. Ja, sånt kan förstås hända. Vad som oroar är att hon ser fängelsevistelsen som bättre än att vara på ett äldreboende.

Vad månde ett dylikt uttalande leda till? Förhoppningsvis finns inte alltför många äldre som, för att slippa äldreboendet, i stället satsar på en kriminell karriär i hopp om att hamna på någon charmig öppen anstalt.

6 kommentarer:

 1. Det där är en mycket märklig historia som jag följt på nära håll genom att en av mina vänner hjälpte Gunnel med nådeansökan.
  Tur iaf att Gunnel verkar ha det relativt bra.

  SvaraRadera
 2. Haha Jag slâr vad om att det är en Halloween historia, som Steve snickrat upp för att skrämma oss !
  Skulle en 77ârig kvinna orka lyfta upp en yxa tillräckligt högt för att dänga den i skallen pâ nâgon somvar lika stor eller större ân hon sjâlv ?!? Om hon inte var desperat och hotad till livet?
  Svenska fängelser istâllet för äldreboende är ett märkligt uttalande... Finnes det bara senila personer pâ äldreboenden i Sverige ? Det verkar vara sâ här i F-rike enl Sv. Kyrkan, som är mycket pessimistisk om man inte kan betala ett privat äldreboende.
  Huvale för att âldras utan respekt som i en hundgârdl för övergivna gamla hundar !
  G-mor

  SvaraRadera
 3. Hmm...som sagt, en mycket märklig historia...

  SvaraRadera
 4. haha...nu kanske man måste se upp för pensionärerna

  SvaraRadera
 5. En riktig krutgumma! Hon kommer gora fangelselivet farligt for de andra intagna. =D

  SvaraRadera