Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 8 december 2011

De kostar att ställa krav

S-ledaren Håkan Juholts krav att tvinga mobiloperatörerna att bygga ut sina nät visar sig bli oerhört dyrt. 30 miljarder kronor för de hushåll som i dag är utan täckning. Det motsvarar 27 miljoner kronor per hushåll enligt en hemlig (?) promemoria i regeringskansliet.

Jag vet inte vad jag ska tro men jag tycker nog att Juholt skulle utrett kostnaderna innan han kom med förslaget. Men så är det väl med populistiska förslag. Dom avfyras från höften.

4 kommentarer:

 1. I Sjougden där det funnits fast telefoni skall nätet rivas utan att det ännu finns mobiltäckning. Hårda bud för företagare som måste åka flera mil för att kunna telefonera.

  SvaraRadera
 2. Pak job Ads and advertisements for Karachi,Lahore,Quetta,Peshawar,Multan,Hyderabad,Rawalpindi,Islamabad and http://allpkjobz.blogspot.com all cities of Pakistan.

  SvaraRadera
 3. Problemet är dessutom att Telia inte längre vill reparera det ännu befintliga nätet och abonnenterna får vara utan telefon flera veckor i sträck.

  SvaraRadera
 4. Ooops - "tänkte inte på det..."

  SvaraRadera