Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 2 december 2011

Ny rekryteringsmetod

Söker du jobb hos den Brittiska underrättelsetjänsten så räcker det inte med personlig lämplighet och en imponerande CV. Nej, för att över huvud taget få möjlighet att söka jobbet så ska du först knäcka en kod.

Ett till synes meningslöst rutnät av 160 par av bokstäver och siffror ska avkodas inom sju timmar och sedan ska du korrekt identifiera ett hemligt ord.

Koden är väl inte alltför lättknäckt men ändå möjlig att lösa eftersom 50 av de 8000 som försökt har lyckats. De intressantaste rekryteringsobjekten tycker jag är de 10 som knäckt koden men ändå inte sökt jobbet.

Jag undrar vilken inverkan detta nyskapande rekryteringssätt kan ha på andra branscher. Har du nån idé?

6 kommentarer:

 1. Det var inte så svårt att knäcka eftersom de lämnat bakdörren öppen. Men man måste vara brittisk medborgare för att få söka jobben.

  SvaraRadera
 2. Olof Barr: Bakdörren? Jag försökte inte ens men så är jag vare sig intresserad av jobbet eller brittisk medborgare.

  Carl P: Där ser man. Där sprack alla illusioner om MI 6.

  SvaraRadera
 3. Kul idé i alla fall. Befogat för ett sådant jobb. Hur man än väljer att lösa koden.

  SvaraRadera
 4. @Steve: Man kunde söka efter länkar från den här sidan. Googles webcrawler hade hittat "rättsvar-webbadressen" efter 2 dagar. Sökte man med Python eller liknande fick man upp svaret på en gång.

  SvaraRadera
 5. Olof Barr:Hur klarade vi oss innan Internets inträde?

  SvaraRadera