Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 28 februari 2012

Sexövergrepp inom Svenska Kyrkan


I åtminstone tre inlägg 2009 skrev jag  om hur svenska kyrkan tystar ner sexuella övergrepp som begås av präster. Idag läser jag ånyo om hur Svenska kyrkan fortsätter att hålla sina perversa präster om ryggen.
Jag ids inte argumentera mera utan upprepar vad jag skrev i december 2009: "Ingen bättring synes ske utan kyrkan fortsätter att stå vid sidan av vad som gäller i samhället i övrigt. Svenska kyrkan ställer sig ovan lagen. Det är en något långtgående tolkning av begreppet nära Gud".
Självklart har jag gått ur Svenska kyrkan.

9 kommentarer:

 1. Marina: Det är hoppingivande att vi i a f gör det vi kan.

  SvaraRadera
 2. Jag med,,

  Det jag betalade till svenska kyrkan gör större nytta hos barnen vid skolan på Filippinerna..

  Finns inga ord för detta...

  SvaraRadera
 3. Katarina:Det är ett härligt skolprojekt du har, att dessutom på plats få se att både pengar och dina insatser gör nytta och kommer barnen till gagn.

  SvaraRadera
 4. Säger bara "för j..ligt!!!" gick ur för säkert 25 år sedan...

  SvaraRadera
 5. Fruktansvärt tråkigt är det, men vi måste komma ihåg att de flesta präster är bra människor. Jag själv gick ur svenska kyrkan då det var diskussion om kvinnor skulle få vara präster eller inte. Det retade mig fruktansvärt att det förekom en sådan diskussion i ett land som Sverige.
  Man undrar hur de är funtade som är präster och begår sexövergrepp?! Det är ju ännu värre.

  SvaraRadera
 6. Eva i Aten: Visst torde de flesta präster vara bra människor. Det är Kyrkan som organisation_/institution och arbetsgivare som skrämmer mig.

  SvaraRadera
 7. De flesta Lutherska präster skulle aldrig göra nâgot sâ tabubelagt, men hur kan en prâst dricka alkohol tillsammans med sina unga församlingsmedlemmar. Vad säger föräldrarna ?!? Har de inga ?

  G-mor

  SvaraRadera