Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 9 februari 2012

Torftig syn på pensionärslivet

Vid det pågående statschefsmötet, Northern future forum, så ska bland annat diskuteras Fredrik Reinfeldts utspel om att vi svenskar bör jobba längre. Vid mötet omges han av en del särskilt inbjudna "övertidare". En av dessa är kläddesignern och egna företagaren Gudrun Sjödén, 71 år. I en intervju på TV-nyheterna igår kväll så angav hon följande skäl till att hon inte pensionerat sig vid 65 utan fortsätter jobba: " jag vill inte bara städa, laga mat och sitta på café". Tror hon att det är det enda dagens pensionärer gör? Jag tycker att det är ett snarast föraktfullt sätt att uttrycka sig om de människor som valt att gå i pension vid 65 eller tidigare. Lika opedagogiskt som Reinfeldts utspel ter sig, lika ogenomtänkt verkar hans val av rådgivare ur "verkliga livet" vara.

4 kommentarer:

 1. Jag hade då tänkt göra allt det där man inte hinner eller orkar göra när man arbetar när jag går i pension. Tror pensionärslivet blir precis så innhållsrikt som man vill ha det. Man har inte roligare än man gör sig!

  SvaraRadera
 2. ÄlgEva:Jo, men visst. Skulle man sedan trivas att städa, laga mat och sitta på café så är även det ok. Det ingår väl i det i den politiska debatten så ofta omhuldade "fria valet".

  SvaraRadera
 3. Att jobba till 75, finns inte ens i mina tankar. Hade jag möjlighet skulle jag sluta idag ha ha ha. Det finns sååå mkt man kan göra, förutom städa osv för det ska ju ändå göras, för att man ska ha det trevligt runt omkring sig.
  Hälsn Yvonné

  SvaraRadera
 4. JoY: Välkommen till min blogg!

  SvaraRadera