Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 10 februari 2012

Nelson i tratten

När Nelson ska fotas så vill förstås oxå Sigge vara med och se vad som händer.

Kryptisk rubrik? Saken är den att vi för några dagar sedan upptäckte att Nelson hade problem med sitt högra öga. Det såg svullet och irriterat ut. Självklart blev det nästa dag besök hos veterinären som ställde diagnosen "traumatiska hornhinnesår". För att detta inte skulle ge framtida men så var operation nödvändig. Det blev hemresa, fasta i ett dygn och åter till veterinären nästa dag för operation. Op. gick bra och nu får Nelson gå omkring med en jättetratt över huvudet tills  det är dags för återbesök och stygnen ska tas.  Han har snabbt anpassat sig till tratten och dess olägenheter men är ledsen för att han inte kan ta sig upp på övervåningen och mysa i sin soffa med matte, husse och Sigge.

Jag kan inte undgå att imponeras över hur snabbt han anpassat sig till den nya situationen och sitter lugnt och stilla och väntar på de ögondroppar matte ger honom 2 ggr/dag. Inga klagovisor där inte men så vet han oxå att allt vi gör för honom, även det som kan vara obehagligt, alltid är för hans bästa. Sigge är solidarisk med Nelson och tillbringar dagarna nere i köket med honom. På kvällstid har han dock upptäckt att Nelsons soffa är ledig och ser till  att utsträckt ligga där och njuta av sin nya "herrepåtäppansits".
Nelson är förstås ledig från jobbet på cityHUND under den här tiden och är hemma med mig och Sigge. Lillmatte kommer förbi varje dag när matte är på jobbet och går ut med honom.

6 kommentarer:

 1. De hundar jag har haft har aldig lyckats lära sig att undvika dörrkarmar när de varit iklädda tratt!

  SvaraRadera
 2. Marina: Första dagen var lite besvärlig men han lärde sig snabbt och nu glider han värdigt fram i huset undvikande alla tänkbara hinder. Ja, förutom trappan upp, den provar han inte ens att gå i.

  SvaraRadera
 3. Skönt att hans op gick bra! Mina föräldrars jycke anpassade sig icke till tratten, hon fastnade överallt och var allmänt missnöjd med den.

  SvaraRadera
 4. Vi har också en "struthund" just nu. ;) Hon är van att ha strut (får ofta hårsäcksinflam. som måste opereras)så hon är hur duktig som helst att röra sig med den på. Hon tom hoppar upp på soffan med struten på. ;)

  Hoppas Nelson blir frisk snart!

  SvaraRadera
 5. Ojdå, stackars Nelson. Ge honom krya på dig hälsning från Posso.

  SvaraRadera
 6. Anna o Jan - Man ser floden: Matte vidarebefordrar vov, vov från Nelson som genast känner sig mycket bättre.

  SvaraRadera