Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 13 mars 2012

Det är skillnad på arbetslöshet och arbetslöshet

Vi har inte bara ungdomsarbetslöshet i Sverige, utan även riksdagsledamotsarbetslöshet. Men, en viss skillnad är det. Riksdagsledamöterna får i alla fall "lön".
63,3 miljoner kronor. Det betalades förra året ut till före detta riksdagsledamöter som inte hittat något arbete.
Det är förvisso tråkigt att återkommande kritisera och ondgöra sig över makthavarnas beteende, men i detta fall känns det ändå befogat. Betänk bara de sjukförsäkringsregler som Riksdagen beslutat om. Där ställs minsann krav på att  alla ska stå till arbetsmarknadens förfogande och söka jobb på ”den reguljära arbetsmarknaden” eller som det numera heter ”normalt förekommande arbete”.  Men sånt gäller uppenbarligen inte  f d riksdagsledamöter. Inte ens om dom är fullt friska.

6 kommentarer:

 1. Nu vet jag vad jag ska bli när jag blir stor - före detta riksdagsledamot!

  SvaraRadera
 2. Marina: Ja, inget dumt karriärval, men jobbigt sedan när samvetet gnager. För det gör det väl även hos riksdagsledamöter. Eller, finns det nåt vaccin?

  SvaraRadera
 3. helt klart någon form av vaccin, en obehagligt osund inställning några hade som utfrågades på tv igår. Verkade som att yrkesvalet var för att bli f.d. De borde få prova att existera på vanlig a-kassa.

  SvaraRadera
 4. Det är bra att ha dubbelmoral, blir man av med den ena, så har man den andra kvar... Jag existerar nu på ett skämt till a-kassa och jag överlever än så länge. Men mer är det inte. Jag blir bara så trött när jag läser om de f.d. riksdagsledamöterna...

  SvaraRadera
 5. Vissa får jäkligt bra betalt genom att såsa sig genom livet, och inte ens vara svettiga när de går hem

  SvaraRadera
 6. Sarah, DOB, zoega59(Välkommen!): Ja, mera behöver inte sägas:

  SvaraRadera