Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 23 mars 2012

Ljuvlig vårmorgon

Klockan är 7 och redan badar växthuset, gäststugan och vedboden i slösande sol. Äppelträdet som spretande tittar fram i bildkanten ser ut att behöva samma sak som jag ska få idag. En klippning. Det blir dock ingen beskärning av trädet eftersom vi inte i första hand har det för äpplenas skull utan för några av våra trädgårdsgäster, fåglarna och ekorrarna. Min klippning  innebär att vi tar en tur in till tätorten idag, med besök hos min frisör , Apoteket, Systembolaget, blomsteraffären och avslutningsvis en sväng förbi Berga för ägginköp.
Om solen fortsätter vara så här generös mot oss så begår vi nog en premiär i helgen. Grillpremiär. Eftersom vi inte äter kött så blir det något annat på grillen. Vad får du kanske se i kommande inlägg.
Sigge har förstås oxå upptäckt denna ljuvliga morgon och ligger i fönstret bredvid min arbetsplats och njuter. Det är skönt med jobbarkompisar vars intressen sammanfaller med mina.

11 kommentarer:

 1. Grillpremiär - det är vår!

  SvaraRadera
 2. Ååå, det där hörnet med stolar och bord. Där, precis där skulle jag vilja sitta. I solen och bara vara. Njuta av tystnad som blandas med fågelsång.

  SvaraRadera
 3. ÄlgEva: Ett mycket bra val. Det är en utmärkt plats för att lyssna till tystnaden och samla kraft.

  SvaraRadera
 4. Dessa ljusa dagar gör underverk för sinnena!!

  SvaraRadera
 5. Men åh jag tittade precis in för att be om en Sigge-bild...
  Och så hade du redan denna underbara! :-)
  (Han påminner mig så om min älskade ängla-katt Thassos!)

  Ha en alldeles underbar helg och grillpremiär!

  SvaraRadera
 6. Anki: Tittar du in på "Samlat om" på min blogg så hittar du flera Siggebilder.
  Thassos, vilket underbart namn på en katt. Allra helst för en Greklandsälskare som mig även om Thassos är en av de öar jag inte besökt.
  En alldeles underbar helg även till dig.

  SvaraRadera
 7. Sigge är en tjusig katt och förstår det här med att njuta av tillvaron! Härligt när solen nu kommer till er, sol och värme!

  SvaraRadera
 8. Det är så härligt med solen.:) Går så mycket lättare att gå upp tidigt på morgonen när solen letar sig in bland gardinen.:)

  SvaraRadera
 9. Hanna:Det behövs för att ladda om "batterierna".

  SvaraRadera