Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 7 mars 2012

När man inte är i fas med utvecklingen

Just den här bilden är förvisso trevlig för mig eftersom den är från helgens årspremiär när jag själv kunde åka elmoppe och hämta tidningen. Det har jag redan skrivit om så varför upprepa mig. Nej, det jag gör nu är att gå tillbaka till det gamla Blogger-gränssnittet för att testa en del saker som plötsligt omöjliggjordes med det nya. T ex kunde jag inte lägga in stående bilder som denna. Dom blev då liggande. Därtill kom problemet med verifieringskoderna i kommentarerna som oftast är oläsliga och vilket gör att i vart fall jag ibland ger upp och struntar i att kommentera. Många torde väl oxå strunta i detta på min blogg.Tråkigt då jag inte vill gå miste om några kommentarer. Eva i Aten gjorde mig uppmärksam på detta och gav mig tips om hur jag kunde ta bort kravet på verifieringskoder.

Jag lyckades ändå inte och fick då ytterligare hjälp av Eva Trillian
så nu klarar jag att byta till de gamla gränssnittet. Bara för att kunna ta bort verifieringskoderna trodde jag , men nu byts allt ut till det gamla vilket gör att jag t ex inte kan skriva särskilda bildtexter. Självklart är min kompetens otillräcklig, det förstår jag, men det är tråkigt att endera kvarbli vid hela det gamla eller svälja allt det nya när det ändå är möjligt att välja bort /till bara vissa funktioner. Eller är det inte möjligt?
T ex skulle jag i en bildtext ovan kunnat skriva att jag inte fått nackspärr utan tittar efter ett plan på ingång för landning på Örebro flygplats. Det var nog 11.15-planet från Köpenhamn.
Jag gillar mobiltelefoner med bara basala funktioner (samtal, sms) så jag får väl nöja mig med en blogg oxå med bara basala funktioner.
Lite tråkigt är det.

11 kommentarer:

 1. Jag har gett upp och försöker inte ens hitta på något nytt - är hejdlöst rädd för att om jag gör något kostigt så försvinner allt...;) (Men nu har jag ju lärt mig att länka!!)

  SvaraRadera
 2. Jag bytte till det gamla gränssnittet, tog bort ordverifieringen och sen gick jag tillbaka till det nya gränssnittet. Jag gick in via det lilla "kugghjulet" högt uppe till höger.
  Nu har jag alla funktioner igen.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig!
  Rolig inlägg...trots alls!
  Hälsningar,Karla.

  SvaraRadera
 4. Marina: Man får vara glad för ett steg framåt ibland. Tids nog är det dax för nästa steg. Rädslan för att allt försvinner har jag tack och lov kommit över.

  DOB:Jag ska göra nya försök via lilla"kugghjulet"där uppe till höger.

  Karla: Det är bra när även det omöjliga kan bli roligt.

  SvaraRadera
 5. Det där frustrationen att inte greppa den tekniska utvecklingen, är svår...

  Jag har med åren blivit ett teknik freak, jag tycker det är såååå roligt. Men det hr inte alltid varit så..

  SvaraRadera
 6. Katarina: Jag hoppas att jag når dina höjder vad det lider för visst är det roligt när jag nån gång lyckas knäcka "koden".

  SvaraRadera
 7. Det här med bloggeri är inte lätt. Jag är fortfarande inte kompis med den nya bloggen, kanske därför det duggar så ojämt mellan inläggen. Hade gärnat stannat kvar på Blogger men att inte få lägga ut bilder går inte, inte om man heter ÄlgEva i alla fall.

  SvaraRadera
 8. ÄlgEva:Ja du, det här med utveckling och förändring har sina sidor.

  SvaraRadera
 9. Jag är jättebra på datorn, men urusel på att använda mobilen. Har precis fått en gammal sådan och den duger bra som nödtelefon.
  Stod på en hållplats igår och räknade till att 6 av 10 som väntade på spårvagnen stirrade på sin Iphone. Helt otroligt!

  SvaraRadera
 10. Marina på Kreta: Jag är ute i svängen så sällan så jag behöver inte se detta för mig obegripliga Iphonebeteende.

  SvaraRadera
 11. Ja, Steve, tro inte att du är ensam som sagt! Jag gillar absolut inte förändringar, är så jobbigt att sätta sig in i allt nytt, mest p.g.a att det kräver lite tid. Jag har tydligen kvar det gamla gränssnittet då, snart byter de väl här oxå. Hoppas det blir något positivt med det hela.
  Undrar vad det där kugghjulet är för något...

  SvaraRadera