Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 21 april 2012

Fåroffensiv vs myndighetsdefensiv

Fårutredare. Välklädd, men får (!) inget gjort.

Var är polisen?

Här är polisen som mitt i gatan står. Kollar han hur vi går eller räknar han får?
De frigående fåren fortsätter att på allehanda vis sätta avtryck i vår by. Idag blev jag uppringd av en granne som ville att vi tar ett samlat grepp om fårproblemet. Ett bra initiativ tycker jag. Denne granne berörs betydligt mera än vad vi hittills gjort så jag har all förståelse för att dom är angelägna om en lösning. Fåren har nu gått lösa i 5 månader.

Mycket har redan gjorts. Vi är flera som pratat med fårägaren för att få en lösning till stånd, polisanmälan har gjorts och även Länsstyrelsen är inkopplad, ur djurskyddssynpunkt.  Ett får har hittats dött, hade drunknat i ett dike. Dock verkar allt ha gått i stå hos berörda myndigheter. Det mesta myndighetsarbetet synes ligga på administrativ nivå, d vs ärenden registreras, dokumenteras och statistikförs, men sedan tar det stopp.

Vår granne har nu tagit initiativ till att alla berörda i byn gör var sin egen anmälan för att sätta ytterligare fokus på ärendet och tryck på berörda myndigheter. Vi avvaktar sedan en tid för att ge myndigheterna tid att agera, men om inget sker så kommer vi förstås att föra ärendet vidare.
Jag har tidigare skrivit om fårärendet vid fem tillfällen:

1. - 2012-04-05 "Fårinvasion med påskalamm, del 1".

2. - 2012-04-05 " För vilka finns Polisen"?

3.- 2012-04-07 " Fårinvasionen, del 2."

4. - 2012-04-10 "Fårinvasionen äntligen till ända. Eller....? "

4. - 2012-04-18 " Fortsatt bloggstiltje och fåren lösa igen"

Visst är det nåt fel när jag ska behöva lägga tid på en fårskock?

2 kommentarer:

  1. Sno fåren. De verkar inte ha det så bra där de är nu. Tycker synd om djuren.

    SvaraRadera