Inte rätt fiskgryta och inte min bild, men även denna ser god ut. |
500-1000 g vit fisk
2 dl kikärter, färdigkokta
1 lök
3 klyftor vitlök
1 burk kokosmjölk
olivolja
1 burk krossade tomater
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipeppar, malen
1 tsk kanel
1 tsk koriander, malen
1 tsk timjan
salt
peppar
1. Hacka löken fint, vitlöken pressas. Hetta upp olivoljan och häll i lök och vitlök.
2. Häll därefter i alla kryddor. Bryn.
3. Häll över krossad tomat och kikärtor. Blanda. Låt sjuda i 5 minuter.
4. Häll i kokosmjölken. Sjud 10 minuter.
5. Under tiden skär du upp fisken i 2x2 cm stora kuber. Salta, peppra och lägg till lite chilipeppar. Låt stå.
6. I med fisken i grytan.
7. Innan servering lägger du till resten av kryddorna.
8. Servera med couscous eller ris.
Smaklig måltid!
Fisk är inte min favorit.
SvaraRaderaMen det där låter och ser gott ut
Låter sagolikt gott!
SvaraRaderaSjälv har jag kalasat på kyckling i lergryta med klyftpotatis och morötter till. Och syndigt mycket vitlök...
Tror dig, låter galet gott!!
SvaraRaderaYtterligare ett recept värt att testa - Tack!
SvaraRaderaDet ser smaskens ut!!!
SvaraRadera