Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 21 april 2012

Galet god fiskgryta

Inte rätt fiskgryta och inte min bild, 
men även denna ser god ut.
Ja, det var vad D bjöd mig på till middag idag. Och, jag lovar. Den var galet god.Tyvärr är inte kameran och min nya dator  ( eller är det jag )  helt överens ännu så det blir ingen egen bild idag men receptet får du här:

500-1000 g vit fisk
2 dl kikärter, färdigkokta
1 lök
3 klyftor vitlök
1 burk kokosmjölk
olivolja
1 burk krossade tomater
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipeppar, malen
1 tsk kanel
1 tsk koriander, malen
1 tsk timjan
salt
peppar

1. Hacka löken fint, vitlöken pressas. Hetta upp olivoljan och häll i lök och vitlök.

2. Häll därefter i alla kryddor. Bryn.

3. Häll över krossad tomat och kikärtor. Blanda. Låt sjuda i 5 minuter.

4. Häll i kokosmjölken. Sjud 10 minuter.

5. Under tiden skär du upp fisken i 2x2 cm stora kuber. Salta, peppra och lägg till lite chilipeppar. Låt stå.

6. I med fisken i grytan.

7. Innan servering lägger du till resten av kryddorna.

8. Servera med couscous eller ris.

Smaklig måltid!

5 kommentarer:

  1. Fisk är inte min favorit.
    Men det där låter och ser gott ut

    SvaraRadera
  2. Låter sagolikt gott!
    Själv har jag kalasat på kyckling i lergryta med klyftpotatis och morötter till. Och syndigt mycket vitlök...

    SvaraRadera
  3. Tror dig, låter galet gott!!

    SvaraRadera
  4. Ytterligare ett recept värt att testa - Tack!

    SvaraRadera