Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 25 april 2012

Vad göra med främmande länkar, s k text enchance?Igår när jag skrev inlägg så märkte jag vid publicering att, utan åtgärd från mig,  enstaka ord blivit markerade som länkar, blå eller röd text, understruken.  Det markerade ordet syns inte när jag skriver utkastet utan först efter publicering. När jag då klickar på ordet så kom jag till dejtingsajten  firstdate.com. Såg samma fenomen nu på morgonen i två inkomna kommentarer. På detta sätt markerade ord dyker oxå upp i de tidningar jag idag läser på nätet. Hur kan detta hända?
För att undanröja alla tvivel så kan jag klargöra att jag inte är ute och jagar någon date.   Hur får jag bort eländet?                                   

6 kommentarer:

 1. Mariana: Mycket i datoranvändandet omges av mystik tycker jag. Mest beroende på att jag inte kan och förstår förstås. Lite mystik behöver inte vara fel, så länge inte problem uppstår.

  SvaraRadera
 2. Märkligt! Nån form av hackers..?

  SvaraRadera
 3. Anita: Har googlat på fenomenet och det ska gå att åtgärda men som så ofta begriper jag inte hur. ???.

  SvaraRadera
 4. Otroligt hur de hittar på nya sätt att hacka och få besökare på oschyssta sätt! Jag har inte råkat ut för detta ännu.

  SvaraRadera
 5. Eva i Aten: Det här är nog en "tjänst" som företag kan köpa in sig på. Nu är dejtingsajten utbytt mot ett företag som säljer iphones.

  SvaraRadera