Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 27 april 2012

Min kompis Sigge

Sigge sitter på byrån i glasverandan och väntar.
Idag när D och Nelson är lediga från jobbet så tar dom sovmorgon. Det innebär att Sigge och jag är först uppe. När jag tar elmoppen och åker för att hämta tidningen så sitter Sigge i glasverandan och tittar efter mig. När jag kommer tillbaka så sitter han troget kvar och väntar.

Sigge har ännu inte varit ute och möjligen är det så att han aldrig vill gå ut. Igår när D kom hem efter att ha varit och veckohandlat så fick ytterdörren stå öppen när hon bar in varorna. Sigge såg förstås detta och blev intresserad. Han gick och ställde sig på tröskeln och tittade ut men pep fort som tusan in när han förstod att han riskerade bli utestängd om han gick ut på trappan.
Vi har provat att ha honom med ute i koppel, bl. a. i växthuset, men kunnat konstatera att han inte gillar att vara ute. Vi gör nu så att han själv får bestämma om han vill gå ut eller inte. Sigge är av rasen brottisk korthår, en ras som är väl anpassad till livet som innekatt.

Vår förra katt Buddha, oxå brittisk korthår,  gillade att gå ut sedan vi flyttat ut på landet. Dock lämnade han aldrig tomten. När vi bodde i lägenhet i stan gick han inte ens ut i trapphuset om dörren var öppen.
När jag kliver ut på trappan lyser dessa små 
skönheter upp mitt blickfång.

1 kommentar:

  1. Fantastiskt att Sigge inte vill gå ut och att Buddha höll sig på gården! Om vår kisse, Elvis, hade varit lika lugn och förståndig hade han levt fortfarande. Snyft. Ändå var han kastrerad. När vi bodde högre upp kunde vi hålla honom inne(så gott som...efter ett tag upptäckte han att han kunde hoppa över till grannens tak från vår balkong och sedan gå ut genom deras trapphus!), men vi lyckades inte med det sedan vi flyttade hit där vi bor på entréplan.

    SvaraRadera