Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 17 juni 2012

Steve slutar reflektera


Så illa som rubriken antyder är det förstås inte, men Steve reflekterar slutar med detta inlägg. När jag hösten 2008 började blogga, ett halvår efter att vi flyttat hit ut på landet, så tillfredsställde bloggen ett behov som jag då hade. Eftersom jag är rörelsehindrad och oxå jobbar hemifrån så blev jag rätt så begränsad i min tillvaro. I vart fall kändes det ibland så till en början. Bloggen blev i vart fall ett sätt för mig att få kontakt med världen utanför. Jag har oxå tack vare bloggen "träffat" och fått "lära känna" många intressanta människor. Kontakter som varit oerhört värdefulla för mig. Dock har jag allt mera börjat känna bloggen som ett måste ibland. Inget gott tecken. Jag började ju blogga för att jag behövde och fortsatte för att det var vansinnigt roligt och lärorikt. Jag vill inte fortsätta för att jag känner mig tvingad därtill. Dessutom har jag en känsla av att jag upprepar mig, särskilt nu när jag lägger in sommarfoton.
Det känns helt enkelt rätt att bryta just nu. Det behöver dock inte innebära att jag slutar läsa din blogg så du kommer nog att se en kommentar från mig då och då. Tack till er alla som jag fått förmånen att "lära känna" via min blogg.

Den där känslan av begränsning som jag kunde känna till en början försvann snabbt. Jag känner mig mycket friare här ute på landet än vad jag nånsin kände när jag bodde i stan. Här vill jag leva, här vill jag bo.

Jag har lärt mig att aldrig säga aldrig så kanske dyker jag upp i någon ny skepnad i framtiden. Eller återupptar denna blogg. Allt gott till er där ute i bloggvärlden.

28 kommentarer:

 1. Det har varit mycket trevligt att lära känna dig den här vägen och även om det känns lite tråkigt så har jag full förståelse för ditt beslut. Sedan som du sa, så ska man aldrig säga aldrig, man vet aldrig, så vi får väl se om du dyker upp igen... Ha en jättebra sommar! Kram

  SvaraRadera
 2. Njut av livet i ditt paradis! På återseende hoppas jag...
  kram

  SvaraRadera
 3. Kändes mindre roligt att läsa detta men jag har full förståelse för ditt beslut. Kommer sakna dina fantastiska bilder och texter. Men. Jag säger som den före mig, man vet ju aldrig, bäst vad det är kommer det en bild eller två följd av en liten text.
  Fortsätt njuta av livet!
  Kramar från norr

  SvaraRadera
 4. Precis när jag hittade hit, men det är härligt att läsa att du trivs på landet och att du har det bra. Hoppas att du kommenterar mina bilder då och då.

  SvaraRadera
 5. Marina: Även om det aldrig blev nån Singapore sling på Raffles för mig så känns det, tack vare dig, som jag ändå varit i Singapore.
  Hoppas att värmen kommer snart så att du får njuta än mera av Sverigevistelsen och frukostkaffet på balkongen.

  SvaraRadera
 6. Sarah: Jag lovar. Jag fortsätter njuta av livet här i vårt paradis.

  SvaraRadera
 7. ÄlgEva: Det har varit roligt att genom dig få inblickar i livet där uppe i närheten av mina barndomstrakter. Jag fortsätter njuta av livet. Du gör väl detsamma och kämpar vidare för din ort och landsbygdens överlevnad.

  SvaraRadera
 8. Wildhearts: Underbart är kort. Jo då, jag kommer att titta in och kommentera dina bilder då och då.

  SvaraRadera
 9. Tack för allt du gett mig och allt du delat med dig av. Har varit en ära att få "lära känna" dig och jag har verkligen uppskattat att kunna dela Ångermanland med en annan utflyttad.
  Sköt om dig och D, fortsätt njuta av livet!

  Hoppas vi hörs igen!
  Kram E

  SvaraRadera
 10. D O B: Tack för dina vänliga ord.

  SvaraRadera
 11. :-) Vi började och slutade nästan samtidigt ser jag...
  TACK för att jag fått dela din fantastiskt fina värld!

  Må så gott du med nu - i ditt "hemma"!

  Kramar från Smögen.

  SvaraRadera
 12. Anki: Tack ! Fortsätt njut av livet på din plats på jorden.

  SvaraRadera
 13. Bloggandet ger så mycket! Men det kräver också att inlägg skapas, ibland kanske då vi bloggare inte är så riktigt motiverade! Nu är du färdig nu med ditt bloggande! Jag och Anna som är vana med att då och då ha kontakt med dig, undrar hur det ska bli i framtiden. Det hör liksom till att veta hur du har det. Du har blivit lite av ett behov! Nu får du ett tack och en stor kram från oss!
  Jan och Anna

  SvaraRadera
 14. Anna & Jan:Jag tittar förstås in på er blogg då och då. Fascineras just nu av ert poolprojekt och all er omsorg om Rävan. Men visst, det känns redan konstigt att inte blogga som vanligt.

  SvaraRadera
 15. Njut nu av livet i ditt paradis och välkommen tillbaka till bloggvärlden när du känner för det. Allt har sin tid och jag har uppskattat att titta in här på din blogg och njuta av årstiderna och livet på landet, som du förmedlat till mig i landet långt borta.

  Njut av sommaren och det har varit trevligt att lära känna dig lite här genom bloggen.

  Kram

  SvaraRadera
 16. Katarina: Tack för dina vänliga ord. Jag fortsätter titta in hos dig ibland. Hoppas att du får en njutbar Midsommar och Sverigevistelse.

  SvaraRadera
 17. Jag har även jag uppskattat att hälsa på hos dig, Steve. Ja, i din blogg menar jag förstås, men det känns nästan som man fått hälsa på hemma hos er på er trevliga gård.

  Förstår precis hur du känner det, men rätt vad det är är du kanske i farten igen. Funderar förresten själv på att ändra taktiken lite! :)

  Ha en underbar sommar! Sverige är fantastiskt, kom hem igår efter en underbar vecka.
  ☼☼☼

  SvaraRadera
 18. Eva i Aten: Tack Eva! Jag fortsätter att titta in hos dig och kommentera ibland. Efter en tid är jag säkert tillbaka med min blogg. Det känns redan tomt. Jag önskar oxå dig en underbar sommar och hoppas att det ordnar sig till det bättre för Grekland. Vilken match i kväll förresten, tänk om dom slår ut Tyskland. Jag ser inte matchen då vi i kväll traditionsenligt firar midsommar med goda vänner vid en vacker svensk insjö.

  SvaraRadera
 19. Nej, men så tråkigt Steve! Jag bloggar också mindre nu än tidigare, men jag skriver numera bara när jag känner för det för jag vill inte ha någon press. Jag har all förståelse för ditt beslut men hoppas att du fortsätter att titta in hos mig ibland?

  Jag kan berätta att vi har helt underbart midsommarväder i år. Midsommar i Näsåker är kanske lite annorlunda nu än när vi var små, men lika fint. :)

  Allt gott till dig och en fortsatt fin midsommar önskar jag dig!

  SvaraRadera
 20. Anita: Självklart tittar jag in hos dig ibland och antagligen återkommer jag i nån skepnad vad det lider. Ha de gott!

  SvaraRadera
 21. Jag ska kanske tillägga att jag tycker facebook är ett bra alternativ till bloggandet. Jag är med i många sidor där som intresserar mig lika mycket som bloggen. Men jag vill inte släppa bloggen helt.

  Välkommen till Facebook Steve! Jag tror du skulle gilla det också. :)

  SvaraRadera
 22. Anita: Jag har redan tidigare övervägt Facebook och kommit fram till att det inte är nåt för mig. Inte just då och nu i a f. Time will tell.

  SvaraRadera
 23. Tack Steve för din blogg som givit mig en välkommen kontakt med gamla tider.

  Låt mig få sända min hälsning till dig,din familj och din mor från Jan Lindblom

  SvaraRadera
 24. Jan L:Tack. Jag återkommer nog med bloggen. Min mamma bor på äldreboende sedan några månader. Ha de gott!

  SvaraRadera
 25. Nej Steve. Jag godkänner inte att du slutar. Jag behöver känna en trygghet i att veta att du finns här.
  //"Marina på Kreta"

  SvaraRadera
 26. "Marina på Kreta": Jag saknar även dig på din blogg. Jag finns fortfarande här även om jag inte skriver nåt just nu.

  SvaraRadera
 27. Tråkigt besked! Tack för en bra blogg! Du får fortsätta att njuta av livet!

  SV: Ja, Lekebergsrundan är en trevlig utflykt och det känns så tråkigt att det inte står någon information om dem olika ställerna på hemsidan. Svårt att veta vart man ska åka och hur man ska hitta ditt.

  SvaraRadera
 28. Hanna: Tack Hanna. Jag fortsätter följa din blogg med alla dina vackra blder. Jag tror nog att jag kommer tillbaka till min blogg efter en tid. D var ute på Lekebergsrundan igår och kom hem med några fynd.
  Ha de gott och fortsätt njuta av livet du oxå.

  SvaraRadera