Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 16 juni 2012

Maskintrubbel

Hjälp på väg.
Mitt favoritfordon.

Igår klippte jag gräs med min åkgräsklippare. När jag hade c:a 15 minuters klippning kvar, av totalt 2 ½ timme, så var bensinen slut. D hjälpte mig att tanka  och jag startade på nytt. När jag skulle köra vidare så hade jag ingen styrning, ratten gick bara runt, runt. Det visade sig att stålvajern till styrningen gått av. Aj, aj, aj. Det var bara att parkera, kliva av,  få elmoppen framkörd och börja fundera på hur problemet skulle lösas. Vad göra? Jo, som vanligt när maskinbekymmer uppstår eller service ska göras så ringer jag Sohlbergs i Fjugesta. Där får jag alltid ett trevligt bemötande och en utmärkt service. Så även denna gång. Redan efter helgen så kommer någon och byter till en ny vajer.

Innan haveriet.

När jag klippt  så började D  jobba med röjsågen. Lika bra att passa på när dagen bjuder på kanonväder. Efter en tids arbete så uppstod ett konstigt ljud i röjsågen och kort därefter så small det  till. Några delar av sågen behagade bara lossna och flyga sin väg. Som tur är utan personskador. Allt talar för inköp av en ny röjsåg.

Så kan det gå.

6 kommentarer:

 1. Aj Aj Aj vilken skit dag...hoppas på bättre tider, hälsningar,Karla.

  SvaraRadera
 2. Trist - sådana där maskiner ska bara fungera!!

  SvaraRadera
 3. Den ena efter andra.. Trist!

  SvaraRadera
 4. Katarina: När maskinerna fungerar, som dom oftast gör, så är dom dock ovärderliga.

  SvaraRadera