Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 29 augusti 2012

Presidentvalstider och republikaner

Det är "högt i tak" bland republikaner.
Republikansk åsiktsmaskin.


Presidentvalstider i USA. Som ett brev på posten dyker det då upp korkade uttalanden av republikanska politiker som går fram som elefanter i en glasbutik. Den här gången heter stollarna Todd Akin och Tom Smith som har torgfört kusliga ståndpunkter när det gäller frågor kring våldtäkt och abort. Senast det begav sig på riktigt så var det f f a två kvinnor, Sarah Palin och senare Michele Bachmann, som tog på sig dumstruten. Republikanerna synes sträva efter, och t o m uppnå, jämställdhet mellan könen. Vem vet, dom kanske t o m ser detta som en seger.

4 kommentarer:

 1. Jag hinner inte följa presidentvalet alls, inser jag. Då jag boddde i USA och Obama vann var det mycket uppföljning av nyheterna dgarna i ändå. Men jag inser att det klingar av nu när jg bor här. Maken, som är amerikan, brukar sitta framför Tv´n och oja sig, emellanåt..

  SvaraRadera
 2. Katarina: Jag följer amerikansk politik mest för att jag är fascinerad av hur de tänker over there och av hur de inte tänker.

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte vad som är mest skrämmande, åsikterna politikerna uttrycker, eller den höga procent invånare som håller med dem...

  SvaraRadera
 4. D O B: Skrämmande är ordet.

  SvaraRadera