Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 7 augusti 2012

Semesterminnen

Så är då semestern slut för denna gång. Även om vädret varit nyckfullt så har det varit sköna veckor här hemma på Getingstorp. En lugn semester på hemmaplan fylls oxå av minnen.  Inte minst minns jag alla ljuvliga måltider D bjudit mig på. Oftast intagna i växthuset. Det mesta som legat på tallriken kommer dessutom från vår egen trädgård. Bara det en njutning i sig. Här nedan får du ett axplock aptitretare att titta på.

Grillade räkor med tillbehör. 
Nelson får aldrig något vid bordet, 
men han slutar aldrig att hoppas.

Hemgjord pizza och Nelson fortsätter 
hoppas.Grillad haloumi med trädgårdsgodis och 
färska blommor från trädgården. 

Maffiga bakverk förekommer sällan här hemma, 
men när grannar kommer på besök så fixar D nåt läckert.

Vår nyskördade mandelpotatis är grunden 
i denna rätt.


Sallad med räkor och trädgårdsgodis.

Bönbiffar på kidneybönor, mandelpotatispuré, 
grön vitlökscreme och rödlökscrudité.
 Frijoles con queso med majsbrödstäcke.
En lagom het sak från Mexico.

Min favoritdessert. Hemgjord glass, 
hembakta cocosflarn och nyplockade hallon. 

Även om semestern nu är slut så innebär det inte att de ljuvliga måltiderna upphör. Jag kommer säkert att förlänas flera härliga överraskningar.

Semesterminnen kan alltså bestå av annat än långväga resor och besök på historiska platser. Det känns rätt bra för mig att det är så eftersom jag inte längre klarar av att resa på traditionellt sätt. Däremot reser jag gärna inåt.


6 kommentarer:

 1. Att resa i smakernas värld kan aldrig vara fel, det ser fantastiskt ut! (Den där mexikanska rätten ser mycket spännande ut, finns det ett recept på den, möjligen?)

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk duktig kock din fru verkar vara, Steve! Blir riktigt avundsjuk.. Helt underbart gott ser det ut. En riktigt fin fortsatt sommar önskar jag dig och din fru, trots att "semestern" är över. :)

  SvaraRadera
 3. Marina: Receptet hittar du här:
  http://www.hittarecept.se/s/frijoles-con-queso-med-majsbr%C3%B6dst%C3%A4cke.html. Jag fick säkert en variant då D alltid brukar sätta sin egen touch på allt. Den var lagom stark, inte brinnande het.

  SvaraRadera
 4. Anita:Ja, jag är privilegierad. Jag älskar god, vällagad och vackert tillredd mat och vill gärna testa nyheter och får mitt lystmäte rikligt tillfredsställt. Ha en fortsatt skön sommar vid er sjö.

  SvaraRadera
 5. Det ser verkligen läckert ut. Jag blir mycket avis på alla hemodlade grönsaker ni har.

  Vi har själva inte tillräckligt med vatten för att kunna odla grönsaker. Nere vid den gamla brunnen finns det vatten men det är 400 hundra meter dit tur och retur. Men där finns inte bara vatten utan också kaniner och vildsvin. Men nästa år ska jag pröva med tomater i kruka och se om vattnet räcker till det.
  /Anna

  SvaraRadera
 6. Anna o Jan - Man ser floden: Lycka till med ditt/ert framtida odlande

  SvaraRadera