Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 10 september 2012

Höst


Nu när hösten smyger sig på blir det härliga måltider i köket i stället för i växthuset. Det är inte längre den värme i växthuset som gör att tomater och annat mognar där utan somligt får tas in för att mogna och för att torkas. Det är en härlig tid vi går till mötes.
Läcker söndagmiddag: Torskrygg med Västerbottenpuré, stekta kantareller, rårörda lingon och pepparrotscreme.

 
Tomater intagna för att mogna, chilifrukter för att torka. Marinas olivolja finns förstås alltid till hands.

 

 


9 kommentarer:

  1. Det ser gott ut! Härligt med egna tomater!!

    SvaraRadera
  2. Torskrygg är så gott och tillbehören till som ni åt låter riktigt smaskigt :)

    SvaraRadera
  3. Å så härligt! Nu är det tid att skörda!

    SvaraRadera
  4. Så gott med alla egenodlade tomater!

    SvaraRadera
  5. Moi: Skördetid är en härlig tid.

    SvaraRadera
  6. Katarina, Marina: Det är ljuvligt gott, och nyttigt, med allt som trädgården bjuder. Förutom att det smakar gott så är jag till freds med vetskapen om att här finns inga som helst tillsatser.

    SvaraRadera
  7. Oh så gott det ser ut! Ha en fin helg, Steve!

    SvaraRadera
  8. Eva i Aten: Mmmm, ljuvligt!En fin helg till dig oxå.

    SvaraRadera