Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 14 oktober 2012

Köket - "husets hjärta"

Vid den här tiden på året är aktivitetsnivån extra hög i köket. Mycket från trädgården återstår att tas om hand och bli till ljuvliga ingredienser i kommande vintermåltider. Samma gäller svampen från mattes skogspromenader med Nelson. Brödbak blir det oxå tid till. D sköter förstås göromålen medan Nelson, Sigge och jag är intresserade åskådare.




Nelson och Sigge, delvis skymd av purjolöken,  ser till att vara nära matte.


 
Purjolök och morötter väntar på infrysning, dagens svampskörd väntar på att torkas och nybakade baquetter kommer att smaka gott till kvällens osttallrik.


Ett myggfönster, D:s fiffiga lösning för att torka svamp.

3 kommentarer:

  1. Kök är alltid mysigt! Ibland kan man fundera på vad man ska med andra rum till...

    SvaraRadera
  2. Å så mysigt! Sigge och Nelson ser mycket nöjda ut :)

    SvaraRadera
  3. Så mycket gott ni kommer kunna äta i vinter! Det där med myggfönstret var genialiskt!

    SvaraRadera