Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 10 oktober 2012

Grattis "Steve reflekterar"!


Idag är det fyra år sedan jag började blogga. Fyra oerhört händelserika år som i stort sammanfaller med vår flytt hit ut på landet till vårt älskade Getingstorp. Ofta sägs "oj, vad tiden går" med meningen att tiden rusar ifrån oss utan att vi hinner med. Jag känner dock mera för att säga "oj, vad mycket som hänt och som jag/vi hunnit med under dessa fyra år". Att  vi dessutom är nöjda med allt som hänt och tycker att allt har blivit till det bättre gör förstås titten i backspegeln ännu angenämare.
För mig har bloggen varit särskilt viktig då jag jobbar hemifrån och av andra skäl tillbringar all min tid här hemma. Trots det har jag tack vare bloggen kunnat följa med och delta i samhällsdebatten. Både stimulerande och utvecklande för mig som person.
Särskilt roligt är förstås alla de bloggvänner jag fått där de bloggar jag läser på olika sätt bidrar till att  vidga mina vyer. Jag får dagligen lära mig nåt nytt om främmande länder och kulturer genom de utlandsboende svenskars bloggar  jag läser. En ständigt pågående påfyllning av min kunskapsbank. Sånt kan jag inte tacka nej till. Trots att jag aldrig personligen träffat någon av mina bloggvänner så tycker jag att jag känner dessa personer. Bara det.
Har jag då aldrig ledsnat på bloggandet? Jo visst, det går upp och ner och i somras hade jag en svacka då jag övervägde att sluta men den var snabbt övergående. Jag saknade bloggandet för mycket för att kunna sluta så det stannade vid ett kortare avbrott. Det torde innebära att jag hänger i ytterligare några år.

12 kommentarer:

 1. Gratis! Visst är blogglivet trevligt och man får på köpet en "ny familj", spännande, trevligt och lärorikt.

  SvaraRadera
 2. Grattis Steve! Jag har hållit på och bloggat i 7 år. Innehållet har varierat lite över tid, och jag fortsätter nog lite till... ;)

  Allt gott!

  SvaraRadera
 3. Grattis Steve! Själv har bloggat i nästan, kanske tom, fyra år och precis som du haft vissa perioder när jag ville sluta blogga. Men icke! Det ligger alldeles förnära hjärtat! Fint skrivet!

  SvaraRadera
 4. Grattis till det nya (5-te) blogg-året som kommer!Vilka fina rader du skriver! Jag önskar jag vore en lika bra bloggare som du...men jag nöjer mig med mina bilder och hoppas att andra som läser ( mina bilder...) tycker att det är OK.
  Ännu en gång: Grattis och...har du tänkt på att du brukar vara väldigt " kortfattat " i dina kommentarer hos andra? ;o) jag tänkte på det när jag läser dina svar du ger...inte dig likt om man läser din nyaste inlägg.
  Ha det bra,Karla.

  SvaraRadera
 5. Grattis! Värmer mig att du ser tillbaka på de 4 åren med glädje och stolthet. Ser fram emot fortsättningen!

  SvaraRadera
 6. Karla: Tack! Dina bilder är fantastiska och det är spännande att se allt du håller på med
  ( betong, lera etc.) och alla dina vackra blommor förstås. Har inte själv tänkt på det men det är nog en riktig iakttagelse du gjort om mina kommentarer.

  SvaraRadera
 7. D O B: Tack! Det är härligt med fina bilder i backspegeln. Har du pratat med din kusin om AIK - MoDo 0-4?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kusin var inte alls intresserad av att prata om det...

   Radera
 8. Grattis Steve. Tittar in mer sällan nu än förr, men om bloggen plötsligt inte fanns där skulle jag känna mig snuvad... på reflektionerna, kunskapen du så generöst delar med dig av och inte minst stämningsbilderna från Getingstorp, en av de trivsammaste platser jag haft förmånen att besöka i jobbet.

  SvaraRadera
 9. Anna Th: Tack för dina vänliga ord.

  SvaraRadera