Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 22 november 2012

Lägre brottslighet

                   
Ny svensk forskning visar att medicinsk behandling av ADHD gör att brottsligheten sjunker med 30%. Om detta står idag att läsa i The New England Journal of Medicine.

Dylika forskningsresultat är förstås extra intressanta för mig att läsa då det var jag som tillsammans med mitt ADHD-nätverk drev ADHD-frågan i Kriminalvården i början på 2000-talet. Så småningom kom genombrottet genom ADHD-projektet på Norrtäljeanstalten. Det är en angenäm känsla att  få veta att idogt arbete kan bidra till påtagliga resultat. Se även detta inlägg.

4 kommentarer:

 1. Tänkte på dig och ditt arbete när jag hörde detta på radion i morse!

  SvaraRadera
 2. Gittan: Kul. Det känns alltid bra med en smula bekräftelse.

  SvaraRadera
 3. Skrev en B-uppsats pm ADHD för en herrans massa år sen. Välkomnar ny forskning som framlägger fakta och strävar efter att hjälpa!

  SvaraRadera
 4. D O B: Då tillhör du pionjärerna. För en herrans massa år sedan visste de flesta inte vad ADHD var. Jag, liksom hela Kriminalvården, var helt novis före 2000. När jag gjorde utredningen "Unga män i anstalt och häkte" förstod jag utbredningen och att jag var något på spåren. Vid återkomst i jobb, efter min stroke 2001, bestämde jag mig för att driva ADHD-frågan till en "lösning". Det tog tid, i motvind och uppförsbacke, men gav till slut resultat. Det känns bra.

  SvaraRadera