Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 21 november 2012

Högtflygande upplägg

SAS är som bekant i svårigheter. Några konkurrenter går det bättre för. T ex norska ( noterat på Oslobörsen i a f ) Norwegian. Kan till en del bero på att de hittat ett synnerligen innovativt sätt att anställa och avlöna personal. Så här fiffigt kan det ordnas: anställd  i Spanien. Lön via ett bemanningsföretag i Estland.  Utbetalning till ett konto på Jersey. Det kallas visst "skatteplanering".

5 kommentarer:

 1. "Skatteplanering" är kanske inte så dumt...

  SvaraRadera
 2. Ja du... Det där vet jag allt om. Den här veckan som gått har inte precis varit den allra bästa. VÄLDIGT lite sömn, ovisshet. Nu har ju vår stora ägare SAS bestämt sig (ultimatum från vår næringsminister Hr Giske) för att sälja oss - världens äldsta flygbolag Widerøes flyveselskap AS. Konstig eller desperat eller genomtänkt lösning, det får vi se. Widerøe är en av få delar av SAS-koncernen som haft svarta siffror de sista åtta åren! Kanske är det bäst ändå att inte vara en del av detta stora märkliga maskineri som styrs av en ganska i mitt tycke arrogant Hr Gustafson. Men det är som sagt flera arroganta lurifaxar i flygbranschen. Hr Kjos icke att förglömma. Med alla sina "högtflygande upplägg", skattekryphålens flygbolag och personalpolitikens bakgård. Spør du meg, altså... Ha en fin kväll! /P

  SvaraRadera
 3. Marina: Beror förstås på vad man är ute efter.

  SvaraRadera
 4. Livsnjutaren: Tack för insiderrapport. Är det arroganta luriflaxar som uppträder i flygbranschen?

  SvaraRadera
 5. Är inte så väldigt mycket insiderrapport.... ALLT har ju rotats i på tv och i tidningar i en veckas tid nu! Suck... Kan dessvärre inte göra så mycket, det får gå som det går... Ha det fint!

  SvaraRadera