Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 19 november 2012

Ljuspunkter i november

Just nu är vi begåvade med ett synnerligen nyckfullt novemberväder. Jag hoppas att de prognoser om en varm vinter som börjat spridas håller vad de lovar. Jag gillar varma vintrar. Sigge oxå, eftersom han gärna vill ta en runda på tomten varje förmiddag utan att frysa om tassarna.

Fakés, grekisk linssoppa. En enkel och utsökt god söndagmiddag. Receptet har jag hittat hos evaiaten.

Till dessert fick jag njuta av friterad camembert med varm hjortronsylt och persilja.

En solig novembermåndag, inramad av sommarpool och fåglarnas vinterservering.



6 kommentarer:

  1. Herregud så mycket smaskens ni äter i det där huset! Och så ser det ut som det alltid är något gott i glasen också...:-) Friterad camembert, DET var länge sedan! Ha en fin dag vidare! Hilsen fra Bergen

    SvaraRadera
  2. Gillar också varma vintrar..eller ja snön kan komma och minus grader men inte i många dagar, om jag får önska!

    SvaraRadera
  3. Tillfälligheter...såg precis nyss på Morberg i "Vad blir det för mat" där han friterar persilja :)

    SvaraRadera
  4. Min renskavsgryta med messmör, kantareller, persilja, pressad potatis och rårörda lingon bringade en bit av Ångermanland till mig i kväll.

    Larvade mig och tände några ljus, jag är ju ledig i natt!

    SvaraRadera
  5. D O B: Sådana kulinariska höjdpunkter förtjänar tända ljus.

    SvaraRadera
  6. Livsnjutaren: Vi tar hjälp av det goda i livet för att leva DET GODA LIVET.

    SvaraRadera