Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 29 december 2012

Filmkvällar

Mitt filmtittande går i vågor. Detta gjorde att det blev filmkväll både fredag och lördag denna vecka. Fredagskvällen ägnades åt " The flowers of war ".  En kinesisk film som aldrig hittat till de svenska biograferna. Den utspelar sig 1937 under  det andra kinesisk-japanska kriget ( 1937-1945). Filmen utspelar sig alltså i krigstid men är ändå ingen krigsfilm. Snarare ett drama där jag effektivt medvetandegörs om japanernas vedevärdiga grymheter mot civilbefolkningen utan att behöva se våldet i bild. En både grym och vacker film.
the flowers of war

Lördagskvällen avslutades med filmen " The magic of Belle Isle". En bitterljuv historia som var riktig
mysig att avsluta lördagen med. En utpräglad feelgoodfilm där några kantstötta individer hittar kraft hos varandra och därmed tillbaka till livet.

The Magic of Belle Isle omslag5 kommentarer:

 1. Två filmer jag inte sett, men det låter ju som om de skulle vara värda att kika på. Ha ett gott nytt år!

  SvaraRadera
 2. Marina: Ja, båda kan rekommenderas.
  Ett Gott Nytt År till dig oxå.

  SvaraRadera
 3. Marina: Ja, båda kan rekommenderas.
  Ett Gott Nytt År till dig oxå.

  SvaraRadera
 4. Trevligt med filmkväll! Apropå krigsfilm, här i Norge sände man en fruktansvärd dokumentärfilm om andra världskriget i sex delar nu under julen.. Och soffläge som det mestadels varit för oss såg vi den. Jag har sett många filmer om andra världskriget men denna tog priset. Så fruktansvärt meningslöst våld! Samtidigt kunde jag inte låta bli att fascineras över krigsfotograferna som med sina bilder av grymhet och leende krigsherrar lyckats bevara så mycket. När eftertexterna rullade bara satt jag där med en underlig smak i munnen och ont i magen.. Vi människor är obegripliga varelser. Ha en fortsatt fin söndag.

  SvaraRadera
 5. Livsnjutaren: Dokumentär om 2:a världskriget i Norge under julhelgen. Det kan jag förstå att det berör.
  Vi människor är inte alltid lätta att förstå dock.

  SvaraRadera