Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 30 december 2012

Mera film

Generalen Poster
En svartvit gangsterbiografi.


"The  General" blev söndagens film. En modern (1998) Robin Hood-skildring i irländsk tappning om en gangster som var älskad av de sina men hade problem med både Polisen och IRA. Jag var inte varse att filmen var i svart-vitt vilket väl får tillskrivas bristande research av mig. Kanske passar svartvitt en film som i mycket vilar på motsatserna älskad - hatad, rätt - fel och som dessutom utspelar sig i ett Irland fyllt av konflikter. En bit in i filmen var frånvaron av färg något som jag inte alls funderade över. Förutom vid konststölderna. Dyrbar och vacker konst  vinner inte på att återges i svartvitt. Trots högt tempo och spänning alltid närvarande så tycker jag inte att filmen var nån höjdare. Ett faktum som nog inte heller förändrats om den visats i färg. Kanske var mina förväntningar för högt ställda.

4 kommentarer:

 1. Trist bara när man hoppas på en bra film... Hur många filmer spelas egentligen in varje år, och hur många blir bra 5-25-45-60% av filmerna? Kanske 2013 blir det stora kanon-film-året.

  Gott slut på detta året
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag tittade på filmen "Odysséen" tillsammans med vår yngste son och den var verkligen bra. Blir inte ofta film nu för tiden för min del tyvärr.

  Hoppas du haft en fin julhelg, Steve, och önskar dig och de dina ett Gott Nytt År! ★

  SvaraRadera
 3. Sarah: Ibland är förväntningarna för högt ställda och då känner jag mig snuvad, men oftast blir det rätt tycker jag.
  Gott slut!

  SvaraRadera
 4. Eva Inathens-Greece: Jag har aldrig varit nån ivrig biografbesökare så för mig blir det numera jämförelsevis rätt mycket film tack vare internet, film2home f n.
  Jag har haft en underbar julhelg.
  Gott Nytt År till dig och de dina!

  SvaraRadera