Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 16 juni 2012

Var sak har sin tid

När jag började blogga , hösten 2008, så  skrev jag att jag tyckte om allt som Paulo Coelho skrivit. Det var sant då, men inte nu längre. Jag läste Alkemisten 2004 och blev helt fångad av han sätt att skriva. Jag har sedan läst  ytterligare 8 böcker av honom och gillat alla. Jag började för några dagar sedan läsa hans bok  Segraren står ensam som legat och väntat sedan februari, men mötte direkt motstånd. Efter bara 40 sidor så tyckte jag  att han bara  var omständlig i sitt skrivande, utan att komma nån vart, och lade boken ifrån mig. Jag kommer inte att fortsätta läsa den. I vart fall inte i närtid. Vad beror då denna min kursändring på? Antagligen hade jag helt andra behov 2004 jämfört med idag. Då var jag, bara 3 år efter min stroke, en sökande människa som fann tröst och framtidstro i Coelhos böcker.  Tack Paulo Coelho för att du gav mig vad jag då behövde.

Tröst och framtidstro behöver jag även idag, men inte på samma sätt. Därav min kursändring. Även min blogg kommer att påverkas av min kursändring, men det återkommer jag till i kommande inlägg.

2 kommentarer:

  1. Oj, nu försvann mitt inlägg.. Vad det nu bev av det.. Jag skrev.. Att det var länge sedan jag läste någon av hans böcker och jag kommer nog inte ens ihåg någon av dem för stunden. Hmm. Jag hoppas inte du ska sluta att blogga, jag tycker om att titta in här då och då. Ha en fin helg och hoppas sommaren är där nu.

    SvaraRadera
  2. Katarina: Vissa böcker glömmer man snabbt, andra glömmer man aldrig. Igår var sommaren på besök så att jag kunde klippa gräset, idag vräker regnet ner.

    SvaraRadera