Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 1 januari 2013

Gott Nytt År!

Nyår firar D och jag här hemma med Marcus&Maria och barnbarnen Erik, 6  och Alice 4. Nyårssupén tillagades som traditionen bjuder av Marcus, Erik och mig. Denna gång bjöd vi på;
Förrätt: Hummersallad
Huvudrätt: Halstrad ishavstorskrygg med bruten poptatis och cevicheräkor.
Dessert: Kokospannacotta med limesting.
Vid tolvslaget så var avsikten att skicka upp några Khom Loy-rislyktor. Vi lyckades inte med alla då vinden  var alltför stark. Det är en hel del trixande att både tända och få rislyktorna att lyfta. När man väl lyckats med detta så är det en mäktig syn att se dessa lyktor sväva upp mot skyn och dessutom är det skonsammare än fyrverkerier för Nelson och alla andra hundar i grannskapet. Eftersom vi bor mindre än 10 km från Örebro flygplats så hade jag kollat flygtrafiken. Flygplatsen var stängd på nyårsafton och öppnar inte förrän idag  kl. 11.00 så därför fanns ingen risk att våra rislyktor skulle störa flygtrafiken.

Hummersalladen är serverad och Nelson finns som alltid med i händelsernas centrum.
En Khom Loy-lykta på väg mot skyn.

5 kommentarer:

  1. Riktig god fortsättning! Vilken härlig nyårsmeny! Ja, jag önskar folk runt omkring här hade fokuserat på rislyktor istället. Vi hade en stackars liten hund som darrade som ett asplöv hela kvällen igår. Ha en strålande start på 2013, Steve.

    SvaraRadera
  2. God Fortsättning till er!!

    SvaraRadera
  3. Livsnjutare, Anki: Tack detsamma

    SvaraRadera
  4. Nilson njuter som vanligt :)
    Ah aldrig mera dessa lyktor!

    SvaraRadera
  5. Det låter som en alldeles utsökt nyårssupé!

    SvaraRadera