Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 2 februari 2013

Egenheter

Den här typen av bilder har du som läser min blogg säkert sett till leda. Varför lägger jag då upp dem och varför tar jag bilder av samma motiv om och om igen? Ja, det är mycket för min egen skull. Jag gillar att i bild se årstidernas växlingar och jämföra från år till år även om jag kan titta ut genom fönstret och se samma sak i verkligheten. Alla har vi våra egenheter.

Jag blir dock allt mera missnöjd med bildkvalitén . Beror det på mig eller på kameran tro? Jag är begränsad som fotograf eftersom jag är "enarmad" och måste kunna sköta min kamera med bara en hand. En högkvalitativ systemkamera är därför inget för mig. Jag får göra en ny inventering av kameramarknaden  och se om det tillkommit något av bra kvalitet som passar mig. Någon som har ett tips?


Nelson och matte på väg ut på förmiddagspromenad.

                 Nu kan jag allt tydligare urskilja Kilsbergen,
 "de blå bergen", där borta i horisonten.


När snön är på väg bort då får jag gräsklippning i blicken.
 Jag tillhör den antagligen lilla skara som gillar gräsklippning.
En annan av mina egenheter.
                          4 kommentarer:

 1. Jag säger precis som du, min blogg är på något vis mitt eget fotoalbum, och främst för min egen skull, och är det sedan andra som också vill dela mina upplevelser så är det bara bonus, så jag tycker absolut du ska fortsätta att lägga upp dina bilder! När det gäller kameratips vet jag inte, förutom min "stora" kamera har jag en liten canon ixus som är fantastiskt bra. Den är liten och lätthanterlig och jag tror den skulle vara enkel att manöverera med en hand.

  SvaraRadera
 2. Steve, tycker precis som Marina.
  Tar också bilder på samma område, mest som du sa för egen skull.
  Ang kamera, är ingen expert, har en eos 1100D och den är enkel billig och helt ok. Ett tips kanske (även till mig själv)är att skaffa kamerastativ.
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 3. Moi: Tack för kameratipset.
  Kamerastativ är nog inget för mig då jag har fullt upp med att hålla reda på kameran. Dessutom vill jag ha kameran enkelt tillgänglig när jag på sommaren åker omkring på min elmoppe. För mig gäller i alla lägen numera att ha så få saker som möjligt att hålla reda på.

  SvaraRadera