Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 17 maj 2013

Födelsedag den syttende mai

Jag fyller år den syttende mai och hade förstås, nonimpulsiv som jag är, noggrant planerat  för dagen. Eftersom vädret är som allra bäst idag så avsåg jag att klippa gräset för första gången i år. När jag åkt ner till garaget och äntrat den gula stålhästen, min Stiga åkgräsklippare, så var jag bara en nyckelvridning från det härligt bullrande motorljudet. Men se, det ville sig inte idag. Ett lätt rasslande ljud var allt jag kunde förnimma. Startmotorn hade bestämt sig för att kvarstanna i sin dvala en tid till. Allt pekar på att batteriet är urladdat. Vad gör jag då? Jo, jag konsulterar genast för att få hjälp med att ladda batteriet. Det innebär att premiären är uppskjuten till i morgon. Men, det innebär oxå att jag kan börja födelsedagsfirandet tidigare än beräknat. Inget ont som inte har nåt gott med sig.

     

8 kommentarer:

 1. Stort Grattis på födelsedagen Steve!!!

  SvaraRadera
 2. Grattis på din stora dag! Lycka till med den gula hästen imorgon. Ta det varsamt med honom, han kommer från min lilla stolta småländska födelseort!;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Min Stigaklippare är en gedigen småländsk produkt som numera tillverkas i Italien har jag förstått. Jag köpte min 2006 och då gjordes de fortfarande i den gamla bandymetropolen Tranås där tillverkningen startade 1958. Tänk så bildad man kan framstå tack vare Google.

   Radera
 3. Stort grattis i efterskott! Hoppas du hade en härlig födelsedag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det blev en härlig dag. Som en födelsedag allra helst ska vara.

   Radera