Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 17 maj 2013

Förvandlingsnummer

Målsättningen är plötsligt helt realistisk.Jag raljerade så smått när Tre kronor förlorade VM-premiären mot Schweiz  med 2-3 för två veckor sedan. Vart efter turneringen fortsatt så har det visat sig att förlusten kanske inte var så usel eftersom Schweiz hittills som enda lag vunnit alla sina matcher.

Jag får nu i stället ge credit till Tre kronor efter insatsen igår då man efter förlängning och straffar tvålade till Kanada med 3-2. Nu är det "bara" Finland som kan förhindra Sverige från att spela VM-final. Spelar Finland som de gjorde i 1:a perioden igår mot Slovakien, då får Tre kronor problem. Om Finland däremot spelar som i 2:a och 3:e perioden igår, då är vägen mot final öppen för Tre kronor. Upplagt för dramatik.

Det heter att "en svala gör ingen sommar" och då gör väl heller inte en spelare ett lag. Dock kan konstateras att "två spelare kan göra ett lag" efter att ha sett den förvandling Tre kronor genomgått efter att tvillingarna Daniel och Henrik Sedin klivit in i laget. Förutom att tvillingarna tillför kraft genom sitt eget eminenta kunnande så får de oxå resten av laget att växa genom sin blotta närvaro. Imponerande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar