Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 26 september 2013

Är golf en glidarsport?

Golf bjuder både på spänning och fascinerande miljöer.

Det har blivit en del debatt på sistone på rubricerade tema. Senast i raden att ha åsikter om golf är ishockeyns Leif Boork. Han tycker att golf är en glidaridrott, bl. a. för att han själv inte känner sig komfortabel i golfmiljö. Han gör också jämförelser mellan golf och ishockey.  Intressant att debatten dyker upp nu då Henrik Stenson stått för en av de största svenska golfinsatserna någonsin när han totalsegrade i FedEx Cup.
Det här med att jämföra olika idrotter med varandra är nästan ogörligt så det ger jag mig inte in på. Inte heller ondgör jag mig över de ofta hiskeliga  pengar som finns att tjäna i golfen. Hade jag själv haft möjlighet så hade jag inte tackat nej.

Själv började jag spela golf i slutet på 70-talet men blev inte så bra som jag önskade och slutade  efter 5 år. Golf var helt enkelt inte en idrott som passade mig, men för den skull vill jag inte slå ner på golfen som sådan. Jag gillar fortfarande att titta på golf och fastnar då och då framför TV:n bara för att jag finner det spännande och fascinerande att följa en tävling.

4 kommentarer:

 1. Golf är en underbar idrott en livsstil enligt min Micke hihi
  Själv spelar jag inte men njuter verkligen av den vackra miljön,lugnet bla & visst var Stensom grym :)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, för många är nog golf en livsstil. En fin dag till dig också!

   Radera
 2. Nja...några miljoner tjänar jag väl inte på mitt golfspel, men himla kul är det och för mig är det en social grej och vi har verkligen jättekul när vi är ute... och jag kan ju säga som så, att ishockey har väl inte direkt varit något alternativ!!

  SvaraRadera
 3. Jag förstår dig. Det som är kul i livet ska man väl ändå få hålla på med utan att få en stollestämpel i pannan.

  SvaraRadera