Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 1 september 2013

Bokstaven R
Sommaren går mot sitt slut när jag idag möter den första av 8 långa månader med bokstaven R i namnet. September, oktober, november, december, januari, februari, mars, april. Sedan är vi framme vid maj igen där både årets första gräsklippning och min födelsedag inrymmes. Den där dagen då det växer whisky i vårt äppelträd. Det gäller att ha rätt målbilder för att våren inte ska kännas alltför avlägsen.


Även om det är  september så finns sommarkänsla kvar.


8 kommentarer:

 1. Jag märker en melankoli i vad du skriver Steve. Hösten har för mig under mitt "svenska" liv varit en enda lång motståndskamp inför det oundvikliga. Nu för tiden är hösten löftet om grönska och blommor. Kanske måste du för att må bra ta och bryta upp och flytta till södern. Tänk om vi blev grannar!/Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flyttåget har gått för mig. Lyckligtvis har vi hittat vår plats på jorden. En plats jag älskar och där jag kan hantera alla årstider, även om jag icke älskar dem alla. Den melankoli du läser in i mitt inlägg är inte på något sätt djupgående. Jag mår bra och trivs förträffligt här på vårt Getingstorp.
   Jag får glädja mig åt att jag ändå får ha er som "bloggrannar".

   Radera
 2. Ljuva vår och sommar! Känner precis som du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt att bära på längtan.

   Radera
 3. Målbilder är bra att ha. Själv blir jag lite går när hösten kommer. Förr städade jag igen stugan innan höstens löv dallrade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla har vi vår speciella känsla inför hösten.

   Radera
 4. Jag brukar annars tänka på de månader som slutar på R (september, oktober, november, december). Det är de månader då skaldjuren är bäst, och det är de månader då vi äter mycket krabba! Så just det är positivt, även om det alltid är lite trist när sommaren tar slut.

  SvaraRadera
 5. Inget ont som inte har nåt gott med sig.

  SvaraRadera