Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 20 september 2013

Fotboll med eller utan bollJag tittade igår på Elfsborgs match i Europa League mot österrikiska Salzburg. Förlust med 0-4 och en bedrövlig insats av Elfsborg. Sveriges enda  lag i den europeiska cupfotbollen uppträdde som vilsna höns.

Efter matchen var Elfsborgsstjärnan  Anders Svensson insiktsfull nog att erkänna bottennappet. Särskilt intressant var att höra hans syn på hur det tänks och tränas  i svensk fotboll. Det är ett så starkt fokus på försvarsspelet så att svenska lag  inte vet hur de ska agera när de själva har bollen. Något som väl ändå borde vara kärnpunkten i att spela fotboll. Jag tycker fortfarande att spelet med boll är viktigare, och roligare att titta på, än spelet utan boll. Jag tror  att huvuddelen av fotbollspubliken tycker detsamma.


Kul sändningsform förresten. Europa League superlive där jag fick titta in på kvällens samtliga 16 matcher och sändningen avslutades med att samtliga mål visades. Även om Elfsborg var usla så fick jag mig en portion god fotboll till livs.

2 kommentarer:

  1. Jo, det borde ju i rimlighetens namn vara viktigare att göra mål än att inte släppa in...vilket i och för sig inte är oviktigt, men gör man inga mål kan man ju liksom inte vinna...

    SvaraRadera
  2. Och vinner man inte så........................
    Kom inte och säg att fotbollen är enkel.
    Ingen lek med boll direkt.

    SvaraRadera