Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 8 oktober 2013

Födelsedagsfirande

Igår fyllde D år och det måste förstås firas även på en måndag. D lagade en utsökt god paj som fortsättningsvis får heta Husets lyxpaj. D hade den gångna helgen firat födelsedagen med en Ladies' Spa  weekend på Sandvik Gård.

Denna lyxpaj gjordes på mandelmjöl, Bergaägg och
grädde.  Den innehåller f. ö.  chevreost, färska fikon,
hackade valnötter, spenat, ruccola, basilika,oregano,
timjan och persilja.

En god Rioja fick göra pajen sällskap.

Fortfarande lever några av trädgårdens
blommor.
Trevligt med en färsk bukett till måltiden.

8 kommentarer:

  1. HURRA HURRA HURRA i efterskott till den fantastiska kockan! Den där pajen såg himmelsk god ut, helt i min smak. En rioja som tillbehör går jag också med på!;-) Ha en strålande tisdag på Getingstorp

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den fantastiska kockan hälsar och tackar. Ha de gott!

      Radera
  2. Grattis! Oj, vad gott det ser ut! Nu blev jag sugen på fikon! Pajen ser verkligen god ut!

    SvaraRadera
  3. Var gång jag tittar in på din blogg Steve, så vattnas det i munnen på mig av alla underbara rätter din kära D bjuder dig på. :) Allt ser så genomtänkt och smakfullt ut. Allt gott till er båda! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack Anita! Jag är privilegierad som du ser.

      Radera
  4. Grattis till henne! Hon verkligen förtjänar en härlig spahelg!! Och vilken paj, man bara blir så sugen på att smaka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, D förtjänar det bästa och lagar också det bästa.

      Radera