Jag brukar skriva ihop lite om varje osts historia och speciella karaktär. På så sätt förmedlas oxå lite ostkunskap. Vi betygsatte ostarna i skalan 1-5. Vinnaren denna afton blev Brillat - Savarin som fick högsta betyg, 5, av oss alla. Bleu d'Auvergne blev den minst uppskattade.
Sara och Per hade tagit med två av sina hundar vilket särskilt gladde Nelson. Sigge gläds inte på samma sätt. Han hälsar flyktigt när besöket kommer men drar sig sedan undan till sin reträttplats på övervåningen där han gör sig onåbar för intensiva hundpussar.
Efter avslutad ostprovning blev det brasa och samtal i Sinnesrorummet.
Dukat till ostprovning med Sara och Per. |
Fyra av ostarna som ingick i ostprovningen. |
Vacker höstbukett. |
Sally t. v. och Ville lånade som vanligt Nelsons korg. |
Vad härligt att Nelson fick så fint besök. Kan förstå Sigge som inte gillar så mycket oväsen runt sig.
SvaraRaderaVerkar som ni (människor) också haft en riktig myskväll.
Ja, det var en myskväll för oss alla.
RaderaKul med ostprovning! Gruyere är ju gott, det andra har jag inte provat...
SvaraRaderaVi brukar ha ett välbekant "säkert kort" och resten nyheter vid varje provning. Dena gång var just Gruyere det "säkra kortet".
RaderaKul idé! Det har jag aldrig gjort, det måste vi prova. (ett ypperligt tillfälle att prova nya ostsorter)
SvaraRaderaJa, det är ett trevligt sätt att träffas där samtalsämnena naturligt blir både nya och många. Liksom smakupplevelserna.
SvaraRaderaWow! Ostprovning med massa gott vin ...det är ju drömmen! Jag skulle gärna prova...ska se om man kan göra nåt liknande när köket blir färdigt...dvs efter nyår...påminn mig gärna om det :-) Jag skojar, förstås....ha en fin dag idag, allihopa ,Karla.
SvaraRaderaOstprovning kan väl vara ett kul sätt att inviga nya köket.
Radera