Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 8 januari 2014

Ännu en norsk höjdare


Kilimanjaro.


Det har blivit många TV-baserade inlägg på sistone. I förrgår njöt jag av Hurtigruten och för nån timme sedan fick jag ännu en fantastisk naturupplevelse på TV när SVT2 visade  dokumentären " Tjejer till Kilimanjaro".

En fascinerande upplevelse där bergsklättraren och äventyraren Cecilie Skog tar med sig åtta av sina tjejkompisar på deras livs äventyr. Tillsammans ska de bestiga Kilimanjaro - Afrikas tak, som med sina 5895 m.ö.h. är världens högsta fristående berg. Det blev en riktigt upplevelserik, om än något sen,  tisdagkväll för mig.

6 kommentarer:

 1. Frågan är om jag inte "nöjer mig " med Hurtigrutten!

  SvaraRadera
 2. Kattas Betraktelser8 januari 2014 10:29

  Intressanta program

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och för mig oxå ett sätt att fortfarande "resa".

   Radera
 3. Hurtigruten? Så trevligt. Undrar om det var det där "timme-för-timme"-programmet de har sänt i Norge för en tid sedan. Det var verkligen fantastiskt att få vara med på resan. Skål från ett soligt Paris där jag njuter av rödvin, anklever och sniglar. Kände för att komma bort från mörkret i Bergen en stund och med mitt jobb är ju det fullt möjligt, både helt apropå och till en rimlig penning. Ha det fint!

  SvaraRadera
 4. "Hurtigruten minut-för-minut" hette det visst.
  Härligt att när du känner för det kunna ta en tur till Paris och smörja kråset. Skål!

  SvaraRadera