Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 14 februari 2014

Minsann tror jag inte att läslusten är tillbaka?


Zero Zero Zero
En viktig bok påstår jag,
 innan jag läst den.

För drygt 5 år sedan läste jag Roberto Savianos bok "Gomorra" och blev oerhört tagen. Han har nu kommit ut med en ny bok som heter Zero Zero Zero och som avhandlar världens kokainhandel och hur denna på olika sätt är insyltad i världsekonomin. Ja, som jag förstår t o m en viktig del av vår världsekonomi. På ett sätt som vi inte tror eller har en susning om och som den styrande  makteliten hittills vägrat tro. Eller ens vågat fundera över.

Jag såg i förrgår en intervju med Roberto Saviano på TV4 och minsann tror jag inte att min läslust vaknade till liv igen. En läslust som legat i träda de senaste två åren.

Jag har två böcker som jag köpt men fortfarande ligger olästa och som jag förstås borde läsa först, men jag ska köpa och ta mig an Zero Zero Zero i stället. Ytterligare en bok har jag liggande, men den plockar jag fram då och då när jag vill ha mig något njutbart och tänkvärt till livs. Den boken är Canasta, mandelmusslor & sirliga öron Canasta, mandelmusslor & sirliga öron som jag fått av min bloggvän Livsnjutaren.

2 kommentarer:

  1. Vad härligt! Hoppas det verkligen är så att du fått tillbaka lusten att läsa, för hur det är så är det ett underbart sätt att uppleva andra miljöer om man får tag i en bok som engagerar (oavsett genre). Boken du talar om tycker jag lät absolut som en bok jag ska försöka säta klorna i! Sedan är det ju även så mysigt att ha en såndär "ta-fram-när-man-känner-för-det-bok" och det har jag förstått att livsnjutarens bok är. Ha en bra lördag!

    SvaraRadera
  2. Ja, nu väntar jag ivrigt på att den ska dimpa ner i lådan eller finnas för avhämtning på Q8 i Fjugesta. En bra lördag till dig oxå Här blir det sportlördag för hela slanten, med både OS och V75.

    SvaraRadera