Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 15 februari 2014

Lyckligt lottad


Machu Picchu, en av resedrömmarna på fallrepet.
En som jag inte hann med att förverkliga.

Att vår Jord far illa av oss människor och klimatförändringen är väl känt. Särskilt påtagligt blir det när jag läser denna artikel som berättar om tio resedrömmar/paradis som snart inte kommer att finnas kvar.
Så lyckligt lottad jag då är som har mitt eget paradis här på Getingstorp. Ett paradis  som jag själv kan se till att det finns kvar. I vart fall så länge som jag vandrar på denna jord.

7 kommentarer:

 1. Skrämmande att platser på vår jord inte kommer finnas kvar! Vi har det bra nu, men det känns som att det bara är för en viss tid. Det är en slags ödesmättad känsla i det...

  SvaraRadera
 2. Ja, det stämmer till eftertanke.

  SvaraRadera
 3. Nu kunde jag inte gå in och läsa om platseran eftersom man måste vara plus-kund för att göra det, men jag såg på dina etiketter att det är en hel hög med platser (ungefär 10 stycken!) som jag har kvar att besöka... Det är så tragiskt det vi håller på att göra med vår jord och det är verkligen en riktig otäck tanke om man börjar fundera på hur länge det kommer att vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj då, jag tänkte inte på det där med pluskund. Bra att du påminde mig. Ska inte länka till plusartiklar fortsättningsvis.
   Oaktat detta, visst är det en skrämmande utveckling.

   Radera
 4. Sorgligt att vi människor inte kan ta hand om vår Jord. Att göra det lilla kan räcker långt.

  SvaraRadera
 5. Jag har också läst ett flertal artiklar om dessa platser som kankse inte finns kvar så länge till. Givetvis vill jag gärna se det omtalade undret. :)

  SvaraRadera