Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 18 mars 2014

Fotbollsekonomi

Friends arena, en arena i världsklass. Vad hjälper det
när ekonomin är världskass.

Som känt är förekommer hiskeliga pengasummor inom fotbollen. Dock verkar fotboll och pengar inte vara någon lyckad kombination i Sverige just nu. Nationalarenan Friends arena går med enorm förlust, 600 miljoner sedan starten 2012, och Tyresö FF i damallsvenskan är konkursmässiga. Tyresö FF förresten. De heter ju numera Tyresö FAB. Tyresö Fotboll AB. Bara namnbytet väcker tankar om att det inte i första hand är fotboll det handlar om. En både tragisk och tråkig utveckling.


Spelare av världsklass har Tyresö knutit till sig.
Vad hjälper det när klubbledningen hör hemma
i gärdsgårdsserien.6 kommentarer:

 1. Mycket här i världen som handlar om pengar tyvärr... Vi bodde väldigt nära Friends arena tidigare, men lite längre ifrån den nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inte bara mycket. Det mesta t o m. Grannar som Friends är inget att stå efter.

   Radera
 2. Jag kan inget om fotbolls ekonomi men dessa arenors pris tar verkligen priset! Jag har varit på Friends Arena för att lyssna på Springsteen förra året, det kändes som om mycket runt omkring arenan fanns att önska, ex. transporterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått att det finns brister i kringarrangemangen. Alltför många har förblindats av "skrytbygget" vilket lett till att man tappat förmågan att se hela bilden.

   Radera
 3. Visst känns det lite sorgligt att det mesta kretsar så oerhört mycket kring just pengar inom de flesta idrotter idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl ok att idrottsutövarna får bra betalt. Problemet är väl snarare svansen runtomkring, agenter, amatörmässiga klubbledningar m fl, som både vill sko sig och sola sig i glansen.

   Radera