Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 16 juni 2014

Helgarbete

Att det är helg är förstås inget hinder för D att arbeta i trädgården. Har man trädgård så är det ofta väderleken som styr insatserna och inte vilken veckodag det är.
Nu har hon övergått till att kitta fönstren i växthuset. Låter enkelt men det är ett arbete som kräver stor noggrannhet om resultatet ska bli bra och bestå en längre tid. För att få lite omväxling så varvar hon med  bl. a. stensättning då ett av hennes pågående projekt är att skapa en komplett och vacker poolmiljö vilket då oxå inbegriper området runt pooldäcket.
Igår morse var det 24°C i poolen.  Steg dessutom  ytterligare några grader under dagen och slutade på 27,5. Högst badbart alltså. Jag försöker se till att D tar pauser ibland så att hon får njuta av härliga poolbad.
Här kittas fönster.
 
Stentransport.
Stensättning påbörjad.

Spännande att se vad D skapar här.

D avslutade helgarbetet med ett härligt bad. 
 
 
Gurkor på gång i växthuset.
 
 
Helgen avrundades med en
växthusmåltid.
Grillad haloumi på en bädd av
sallad från trädgården.
 
 
 

8 kommentarer:

 1. Det känns som om det finns en aldrig sinande energi där. Det är nog tur om du finns för att tala om att det behövs en paus här och där - och speciellt med den badtemperaturen!

  SvaraRadera
 2. Det känns tryggt att veta att jag alltid har en uppgift.

  SvaraRadera
 3. Din D verkar vara en otroligt kompetent kvinna, med massor av energi. Hon kan vara lycklig som har dig som ser till att hon får sköna pauser lite då och då! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är lyckliga som har varandra.

   Radera
 4. Jag förstår inte men min första kommentar försvinner alltid hos dig!
  Din D måste vara en otroligt kompetent kvinna, med massor av energi. Tur att hon har dig som ser till att hon får pauser lite då och då! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här med kommentarer kan vara knepigt ibland. Jag har en bloggvän där mina kommentarer alltid blir dubbla. Som du ser gick oxå din första fram den här gången.

   Radera
 5. Det jobbas ser vi! Och här också! Och även här är det vädret som styr. Just nu är vi väldigt glada så länge det inte är regn!

  SvaraRadera
 6. Ja, såväl ni som vi verkar vara av det projektglada släktet. Visst är det skönt då när regnet lyser med sin frånvaro så att resultaten blir de förväntade, och i tid som planerat.

  SvaraRadera