Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 17 juni 2014

Mera skaparkraft


Igår  fortsatte D arbetet med att skapa den poolmiljön som hon påbörjade i helgen. Det är ett krävande arbete då marken nedanför poolen innehåller oerhört mycket sten och därför är sällsynt svårarbetad.

Nu börjar oxå växter komma på plats.
 
Grillmåndag: sojafärsbiffar,  squash, tomat
och vitlök.
Vitlöken som D planterade i drivbänk 
i oktober är skördad för dagen.  

Efter måltiden så var det dags för
 jordförbättringsinsatser.

7 kommentarer:

 1. Apropå kött (i min blogg) så har jag ibland undrat varför vegetarianer envisas med att fixa sojabiffar, eller som du kallar dem sojafärsbiffar. Det låter i mina öron som att ni längtar efter biffar och försöker efterapa... Förmodligen har jag fel... men hört fler köttätare som har så elaka tankar om vegetarianer... Om du är det, ja, det är jag inte säker på. Jag tror mig dock komma ihåg att du skrivit att du är vegetarian1??

  SvaraRadera
 2. Man kan ju längta efter biffar utan att längta efter kött, eller.... Bara jag slipper kött så är jag nöjd. Jag äter dock fisk och skaldjur så jag är inte "bokstavstroende". Varför ha elaka tankar om vegetarianer? Jag har inte elaka tankar om köttätare. Elaka tankar klarar man sig bra förutan.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset om biffarna. Roligt att följa ert projekt kring poolen.

  SvaraRadera
 4. Sojabiffar har jag aldrig ätit. Rent vegetariska rätter är sällsynt i det här huset, men mycket grönt ligger ändå på tallrikarna. Jag är nog rätt usel på att laga vegetariska rätter :( Det ska bli roligt att följa och sedan se det färdiga resultatet kring er fina pool!

  SvaraRadera
 5. Sojabiffar har jag aldrig ätit. Rent vegetariska rätter är sällsynt i det här huset, men mycket grönt ligger ändå på tallrikarna. Jag är nog rätt usel på att laga vegetariska rätter :( Det ska bli roligt att följa och sedan se det färdiga resultatet kring er fina pool!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Övergången till vegetariskt var inte helt lätt, men nu när utbudet ökat markant så det går lika bra som tidigare att äta varierat. Att jag slutade med kött berodde på allt fusk&snusk i köttbranschen. Det förenklar förstås att jag/vi fortfarande äter viss fisk och skaldjur.
   Även jag är spänd på hur poolmiljön kommer att te sig.

   Radera