Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 1 juni 2014

Poolsäsong 2014

2013 blev ett rejält misslyckande vad gäller poolbadandet. Bytet av pool drog ut på tiden så det blev inte ett enda dopp för D i fjol. Det tänker vi råda bättring på i år.

Nu är det mesta på plats med den nya poolen. Lite små justeringar och rengöring återstår innan det  är  dags för D:s premiärbad. Lite varmare vatten oxå förstås. 15 grader är lite för bistert. En expert på bergvärmepumpar kommer i veckan  för att visa hur vi via bergvärmen kan köra ut lite extra värme till poolen.
Börjar med manuell dammsugning
innan den självgående får ta plats.
 

 
Mysig badutsikt, mot växthuset och gäststugan.

Bra med en ramp så att jag i a f kan åka ner
med elmoppen och titta i poolen.


Titta där. Nu har D oxå fixat den
självgående dammsugaren.

4 kommentarer:

 1. Nja, 15 grader lät kanske liiite i kallaste laget ;) Den ser jättehärlig ut och det kommer säkert att bli så bra!!!

  SvaraRadera
 2. Ja, det hoppas jag. D behöver kunna få ett uppfriskande bad efter långa dagar i trädgården.

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni får det varmare i poolen snart. Härligt att den är klar för ett bad. Hur gör ni på vintern? Tömmer ni poolen helt då?

  SvaraRadera


 4. Igår var det 18 grader och nästa vecka installeras ett relä på bergvärmepumpen så att D kan välja vilken vattentemperatur hon vill ha och via en utegivare reglerar detta sedan sig själv. Smart lösning att kunna använda den bergvärme vi ändå har.
  Denna pool töms inte på vintern utan vi täcker den med vinterplåtarna. Den förra poolen skulle tömmas. Fråga mig inte varför.
  Jag sköter ju inte handhavandet av poolen så jag är inte helt förtrogen med hur och varför systemet fungerar som det gör. D är poolskötare och som så mycket annat så sköter hon det bäst utan min inblandning.

  SvaraRadera