Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 5 juli 2014

Ett bord för två, tack.

Gårdagens middag intogs för ovanlighetens skull inte i växthuset. Eftersom vädret för dagen var gynnsamt så intogs middagen på en av våra många uteplatser, den jämte glasverandan. Det känns lite lyxigt att kunna välja måltidsplats på detta sätt.

Gårdagskvällen gick sedan i fotbollens tecken då jag tittade på såväl Tyskland - Frankrike 1-0 som Brasilien - Colombia 2-1. Till Brasilienmatchen så fick jag sällskap av D.  Det är inte ofta vi tittar på fotboll tillsammans, men ett VM i Brasilien utgör förstås en extra lockelse även för den icke så fotbollsintresserade. Dagens kvartsfinaler får dock stå tillbaka eftersom vi väntar besök. Det är en tidigare arbetskamrat till D som vi inte träffat på flera år. Det blir en trevlig afton garanterat utan fotbollssnack.

Måltidskorgens placering skvallrar
om en ny måltidsplats.
 
Perfekt, ett bord för två är ledigt.

Gårdagens middag är serverad.
 

D bjöd på en av mina salladsfavoriter.
Härlig vy från middagsbordet.
Blommor jämte bordet.
Jag älskar våra ståtliga björkar.
Nelson, som alltid nära oss.

 
 
Dörren till gäststugan öppen för dagens gäst
som kommer att bjudas på middag i växthuset.
 

 
 
 
 
 
                                              
 

 

6 kommentarer:

 1. Ikväll ska även jag stå över fotbollen. Planen är att tillbringa helgen i en stycken än så länge tv-lös stuga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Innan vi flyttade hit ut på landet 2008 så hade vi ett fritidshus i 4 år vid en sjö inte så långt härifrån. Där gjorde vi ett medvetet val att inte ha TV.
   Fritidshuset var en viktig del i min rehabilitering efter min stroke och då var det viktigare att utveckla andra sinnen. Jag var t ex inne i min mest intensiva bokläsarperiod under åren vid Lilla Hemsjöns strand. Inte vid något tillfälle saknade jag TV.

   Radera
 2. Jag har inte sett en enda fotbiollsmatch, av flera skäl. Jag försöker lyssna på radio så mycket jag orkar och vill. Vad mysigt att gå ut och byta måltidsmiljöer. en dag som denna då himlen är klarblå känns det lite extra tungt att åka till jobbet likaså veta att lackning av golv och målningsjobb står på hemma jobb listan. Ha de gott1

  SvaraRadera
 3. Hur skulle du hinna med att titta på fotboll i dessa dagar. Du har ju viktigare saker att ta dig an.
  Ja, det är mysigt att ha flera "uteserveringar" att välja mellan.

  SvaraRadera
 4. Ert underbara ställe blommar på alla sätt och vis! Ni har verkligen ett paradis!

  SvaraRadera
 5. Jag instämmer till fullo.

  SvaraRadera