Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 12 augusti 2014

Medaljens baksida


Sorry Friends, det bidde inget.

Jag har i ett tidigare inlägg riktat kritik mot turerna kring skryt- och katastrofbygget Friends Arena. Nu ges ytterligare anledning att kritisera detta misslyckande. Sverige och Friends Arena finns inte bland de 13 länder/arenor som får vara med att arrangera Fotbolls-EM 2020. Nitton länder sökte och Sverige med nybyggda Friends Arena återfinns bland de sex  som valdes bort. Pinsamt, men förstås också en påminnelse om att det finns så mycket annat än det sportsliga som styr var arrangemang slutligen hamnar. Fotbollsvärlden är rutten.
Det är kanske också dags att se över hur arenan saluförs. "Friends Arena - De stora ögonblickens arena" låter lite dumdrygt i skenet av dagens debacle. Är den ens värd att benämnas  "Sveriges nya nationalarena"?

4 kommentarer:

 1. Jag håller absolut med! Om du frågar mig så hävdar jag stenhårt att OS kan hållas på samma plats varje gång (typ i Grekland eftersom det hela startade där) Jag vet att det inte är så enkelt, men om man får önska...

  SvaraRadera
 2. Det förnuftigaste vore så klart att göra som du tycker, hålla OS på samma plats. Tyvärr handlar det mesta nu om pengar och pamparna som beslutar har förstås alltför stora egenintressen. Pengar är bra att ha tycker även jag, men för mycket pengar har en tendens att plocka fram det sämsta hos oss människor. Men, att önska kostar inget. Vi kan inte bara försöka förändra det som är enkelt. Även det till synes omöjliga kan vara värt att ge sig på ibland.

  SvaraRadera
 3. AMEN!! Brasiliens folk hade i alla fall vett på att demonstrera mot det gigantiska slöseriet. Fast det hjälper föga. Om några år är det dags igen...

  SvaraRadera
 4. Må flera reagera innan det är dags igen.

  SvaraRadera