Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 8 augusti 2014

Ofrivilligt blogguppehåll

Du som brukar läsa min blogg kanske undrar vart jag tagit vägen. Det månadslånga avbrottet beror på att jag bytt bredbandsoperatör. Från 3 till Telia. Bytet föranlett av att 3 inte levde upp till att leverera den kapacitet som utlovats. Bytet har varit smått farsartat. Vem kunde tro att ett bredbandsbyte år 2014 ska ta en månad. Skulle jag berätta hela storyn så blev den romanlång så därför nöjer jag mig med detta. Bifogar några bilder från den senaste månaden här på Getingstorp. Vår nya pool har använts flitigt och har varit en välsignelse i den värme som varit. Jag kan ju inte bada i den men det har varit svalkande att bara titta på. Hittills i sommar så har D badat mera än totalt under de föregående 6 somrarna.

Erik, Alice och pappa Marcus på besök.

Härligt att bara glida omkring.

Vattenkonster.

D är noga med underhållsarbetet.

Hela familjen Frejd på besök. 
Nelson tittar intresserat på.

D fotar poollivet. Erik tar efter pappa.

Nya badbesökare.

Så här har D lyssnat till "Sommar".

Värmen har gjort att vi fått skapa nya uteplatser i skuggan för att inta våra måltider.  Några av dessa ser du här nedan. Måltiderna i växthuset har intagits efter solens nedgång.


Eftermiddagsskugga utanför köket.

Det har blivit många lätta måltider i värmen.
Här bjuds oxå eftermiddagsskugga.
                                                                               


Härlig sommarsallad.Matjessill i växthuset.

Grillmåltid i växthuset.


10 kommentarer:

 1. Vara ledig och ha tillgång till en pool den här sommaren. Vad mer kan man önska!???

  3 har jag dåliga erfarenheter av, köpte ut mig, i förtid. Det är ett oskick att ha bindningstid innan man vet hur de fungerar. Tror myndigheterna har börjat uppmärksamma det. I alla fall vet jag att jag läste om det för några månader sedan att det fanns förslag på att de inte skulle få göra så. Sedan blev det tyst. Antar att allt tar sin tid...

  Underbara sommarbilder. Även jag har haft blogguppehåll, men mest beroende på falnande lust och mycket arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äntligen har poolen fyllt sitt syfte.
   Vi hade halva avtalstiden, 1 år, kvar med 3 men fick avsluta utan kostnad. De här företagen börjar väl inse att det inte är gångbart att kräva betalning för något man inte levererar.
   Skönt att vara tillbaka tycker jag.

   Radera
 2. Hej!
  Du är välkommen tillbaka. Jag har undrat och skulle snart slängt in en kommentar och frågat om något hade hänt! Nu vet jag ju varför!
  Poolen är ju suveränt bra. Den har väl varit helt perfekt den här fantastiska sommaren. Jag ser på dina bilder att sommaren hos er har varit fantastisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Frånvaron av internet har inte fått förstöra en hittills underbar sommar. Men, visst har jag känt mig begränsad. Den nya poolen har hjälpt till att höja humöret. Skönt att vara tillbaka.

   Radera
 3. Åh nej, att det kan bli sånt strul!!! Helt vansinnigt att det skulle behöva ta en månad, det låter ju inte klokt! Ja, jag har faktiskt undrat vart du tog vägen... men skönt att se att du är "tillbaka"! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är smått osannolikt. När man tecknar nya avtal går det med en knapptryckning och du överöses av gåvor och erbjudanden, men när man vill avsluta eller byta operatör finns allsköns fördröjande hinder. Skapade för att få kunden att ge upp? Nu tillhör jag inte kategorin som viker ner mig så jag fick utan kostnad avsluta avtalet trots att 1 år återstod. Kanske börjar även den här branschen inse betydelsen av nöjda kunder.
   Det är skönt att vara "tillbaka".

   Radera
 4. Välkommen tillbaka till uppkopplingarnas egna värld. En månad är en rätt lång tid. Härligt med pool som gett många en härlig svalka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Bättre uppkopplad än urkopplad. Vilken skillnad dessutom. Länge sedan jag hade så snabbt och väl fungerande bredband.
   Så många badbesök som denna sommar har vi aldrig tidigare haft.

   Radera
 5. Välkommen tillbaka till bloggvärlden! Jag har faktiskt undrat vad du tagit vägen.... men så skönt med poolen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är roligt att vara tillbaka. I år har poolen fungerat bättre än nånsin tidigare. Extra lämpligt m t p den värme som rått.

   Radera