Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 15 augusti 2014

Skördetid

Just nu pågår skördearbete på ägorna runt vårt Getingstorp. När jag ser de maskiner och metoder som används i dagens jordbruk så tänker jag tillbaka på 50-talet när jag som liten parvel älskade att vara med i slåttanna hos mina morföräldrar. Att vara ute på hölägdorna med morfar och mina morbröder och räfsa och hässja för hand och sedan med häst och vagn köra in höet var höjdpunkter på min barndoms somrar.
När mormor kom med matkorgen var det dags att ta en paus, sätta sig ner och med god mat ladda batterierna. När jag sedan fick sätta mig högst upp på hölasset och ta tömmarna i mina händer och köra hölasset till höskullen, då var lyckan fullständig. Jag kommer ihåg att min favorithäst hette Dixie.

Fjärran från 50-talets hästkrafter.

4 kommentarer:

 1. Ja, det är ju lite skillnad mot hur det ser ut idag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stundom känns det overkligt med den utveckling vår generation fått vara med om.

   Radera
 2. Oh, vilka flashbacks jag fick.... på en sekund var jag tillbaka och trampade hölasset med gårdens ungar.... Jag kan till och med känna lukten av hö
  Jag minns baske mig inte vad hästen hette (ska ta reda på det) . Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en härlig känsla med dessa flashbacks. Jämfört med D minns jag förhållandevis lite från min barndom, men det jag minns lyser desto starkare. Ha de gott!

   Radera